Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Cum te poate ajuta munca sa-ti ascutesti talentul?

Sunt sigur ca ai vazut si tu persoane talentate, poate la televizor sau poate in viata de zi cu zi.  Unii dintre ei poate erau fotbalisti sau sportivi care puteau face diferite chestii sau poate unii dintre ei erau programatori sau erau foarte talentati cand vine vorba de a face diferite chestii pe net.

Sunt foarte interesanti oamenii de acest gen asta in primul rand pentru ca ii aprecieazi pentru faptul ca sunt atat de buni si in al doilea rand pentru faptul ca simti putina invidie pentru ei. Ai vrea sa fii si tu asemeni lor si poate iti permiti sa te gandesti ca ce norocosi sunt acest oameni ca au un asemenea talent.

Totusi ce este foarte interesant cand vine vorba de ei e faptul ca nu sunt diferiti de noi atunci cand stai de vorba cu ei desi din afara par niste super-eroi si cateodata ajungi sa nu intelegi cum poate cineva fii atat de bun intr-un anumit domeniu.

Raspunsul?

Raspunsul sta in MUNCA!

Talentul unei persoane pentru un anumit domeniu se datoreaza in mare masura muncii si implicarii. Impresia oamenilor in general despre un om talentat este ca el s-a nascut asa!

Impresia asta este destul de departe de adevar. Da…probabil ca omul respectiv are o atractie pentru un anumit domeniu dar munca si dedicarea pentru domeniul respectiv i-au adus in final rezultatele extraordinare pe care le are la un anumit moment.

Asa ca pentru a-ti raspunde la intrebarea din titlul acestui articol am pregatit o lista de cateva lucruri pe care le poti face folosind munca penturu a-ti „ascuti” talentul.

1. Exerseaza in fiecare zi

Un lucru interesant pe care mi l-a spus un prieten care e antrenor de sport si care are rezultate remarcabile cu sportivii lui e ca pentru a reusi si a fi tot timpul in top trebuie sa muncesti pe toata durata anului si nu doar in perioada competitionala. Asta iti va aduce un progres cnsiderabil si rezultate exceptionale.

2. Munceste concentrat

E foarte important ca atunci cand muncesti sa fii cu capul la ceea ce faci. Daca permit lucrurilor din jur sa te distraga de la ceea ce ai de facut atunci cand te vei astepta sa apara rezultatele…pur si simplu nu vor aparea. Din aceasta cauza trebuie sa opresti toate distragerile si sa fii cu capul la ceea ce vrei sa faci. In felul asta munca ta va fi una de calitate si eficienta.

3. Fa ce trebuie sa faci atunci cand trebuie

Sunt anumite perioade cand pur si simplu pentru a avea un anumit rezultat trebuie sa muncesti. Un exemplu e sa spunem ca esti in anul dinaintea calificarii pentru Jocurile Olimpice la o proba sportiva. Daca nu te pregatesti pentru proba respectiva inainte de Jocurile Olimpice nu prea ai cum sa castigi la concurs. Degeaba te pregatesti dupa pentru ca e prea tarziu. Suna putin amuzant felul in care am transmis aceasta idee dar asa e!

4. Munceste chiar si atunci cand nu ai chef

Sunt momente in care pur si simplu nu ai chef! Insa un performer nu se opreste atunci cand nu are chef. El pur si simplu trece peste starea asta si isi face treaba desi poate in anumite momente vrea sa renunte la tot. Insa prin faptul ca merge mai departe indiferent de ceea ce simte isi „ascuteste” telantul!

In final pot doar sa-ti spun doar atat: „Omul muncitor de paine nu duce dor.”

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *