Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Cele 6 legi pentru a-ți atinge obiectivele!

Cu toții vrem să fim mai buni și să reușim în tot ceea ce facem. Vrem ca munca noastră să fie apreciată și să fim recompensați pentru ceea ce facem. Vrem să facem lucrurile cât mai bine!

Nu pot spune că am reușit de fiecare dată când mi-am propus ceva dar ideea e că atunci când am reușit să-mi ating un obiectiv am respectat aproape cu sfințenie cele șase legi.

Sunt cele mai importante legi pe care le folosesc EU și pe care le poți folosi și tu dacă vrei să te îndrepți cu viteză considerabilă spre obiectivele tale.

Iată care sunt acestea:

 

1. Înțelege că drumul spre succes e de la simplu la complex și pas cu pas

Niciodată nu vei fi bun la ceva din prima indiferent de ce domeniu vorbim. Să luăm ca exemplu boxul! Mai întâi trebuie să înveți cum să lovești, după care trebuie să înveți cum să te aperi, după care trebuie să înveți cum să-ți păstrezi echilibrul. Deși poți învăța toate aceste lucruri din punct de vedere teoretic va dura foarte mult timp până să reușești să le pui în practică.

După ce stăpânești bine aceste lucruri urmează pasul în care trebuie să începi să dobândești experiență de concurs, experiență în luptă, trebuie să îți crești forța, viteza, rezistența și îndemânarea. Și toate aceste lucruri durează!

DAR…dacă le iei pas cu pas și vei avea determinare și răbdarea să le iei pe rând și încet încet să treci de la un nivel la altul atunci cu timpul vei ajunge bun, după care foarte bun și în funcție de cum tragi de tine vei reuși să ajungi campion.

Totul merge pas cu pas și de la simplu la complex.

2. Ceea ce faci în fiecare zi contează mai mult decât ceea ce faci din când în când

Dacă faci o alergare ușoară de o oră o dată la trei luni cu gândul că în felul ăsta vei reuși să slăbești atunci poți să îți iei gândul de la o formă fizică excelentă.

Pentru a reuși să-ți atingi obiectivele e important „să alergi” în fiecare zi chiar dacă pare foarte puțin în comparație cu distanța finală. Numai în felul acesta vei reuși să devii din ce în ce mai bun, din ce în ce mai puternic, din ce în ce mai încrezător.

Din cauza asta e extrem de important să te uiți puțin la tine și să vezi dacă doar freci menta în fiecare zi, cu gândul că azi nu merge, sau faci lucruri de calitate care te apropie de ceea ce vrei cu adevărat.

3. Concentrarea și perseverența sunt esențiale

Cheia succesului stă în concentrare și perseverență. Cred că am mai spus asta de câteva ori și sunt foarte sigur că o voi mai spune. Pentru a reuși să faci muncă de calitate este extrem de important să fi cu gândul la ceea ce faci pentru că altfel nu ai nici o șansă. Dacă te antrenezi atunci fii cu gândul acolo, dacă muncești atunci fii acolo ca să poți să-ți faci munca cât mai bine și să câștigi cât mai mulți bani.

Și da…e normal să nu-ți iasă lucrurile din prima încercare, din a doua sau chiar din a treia. E normal să ai eșecuri! Dar dacă îți dorești cu adevărat ceva atunci ai tot timpul la îndemână această resursă extrem de importantă care se numește…PERSEVERENȚA. Și perseverența înseamnă să o iei de la capăt din nou și din nou până reușești să obții ceea ce vrei iar de fiecare dată când o iei de la capăt să începi cu lecțiile învățate de la eșecurile anterioare. Dacă nu înveți nimic din experiențele anterioare și nu ții cont de ele atunci vei face același lucru din nou și din nou fără să progresezi.

4. Asumă-ți responsabilitatea și nu mai căuta scuze

Dacă vrei să ai o putere de muncă  extraordinară atunci ai tot timpul la dispoziție asumarea responsabilității personale. Asta înseamnă să te oprești din a da vina pe circumstanțele exterioare pentru lipsa ta de succes.

Bineînțeles că e extrem de greu să-ți asumi responsabilitatea pentru rezultatele tale pentru că atunci numai tu vei fi singurul responsabil și numai tu vei fi de vina. DAR…asta îți aduce o putere extraordinară pentru că…dacă TU ești de vină atunci tot TU poți schimba lucrurile și să le faci așa cum vrei tu să fie.

În schimb dacă tu nu ești responsabil atunci ai impresia că nu poți face nimic pentru a avea cu adevărat rezultatele pe care ți le dorești. Așa că acum e momentul în care trebuie să te oprești să mai găsești scuze și să îți asumi responsabilitatea pentru a face ceva care contează cu adevărat.

5. Poți mai mult de atât

Foarte mulți oameni au impresia că sunt mici, că nu contează, că ceea ce fac ei nu e important și atunci din acest motiv se opresc din a mai face lucrurile așa cum trebuie. Însă adevărul e cu totul altul! Tot ceea ce faci și felul în care faci ceea ce faci contează! Munca ta contează atât pentru tine cât și pentru ceilalți așa că indiferent de ceea ce ai face nu uita că alții se bazează pe tine.

De asemenea nu trebuie să te mulțumești cu puțin, să te mulțumești cu mediocritatea. Viața trebuie trăită din plin așa că dă tot ce ai mai bun indiferent de ceea ce ai face. Dacă ești sportiv atunci dă totul la antrenamente pentru ca atunci când mergi la concurs totul să fie o joacă pentru tine. Dacă mături strada atunci fă-o în așa fel încât atunci când trec oamenii pe acolo să creadă că sunt în altă țară.

Dacă vrei cu adevărat poți să faci foarte, foarte multe lucruri bune și mult mai mult. Spun asta din proprie experiență! Dacă vrei cu adevărat și muncești cu entuziasm și din toată inima poți obține mai mult decât ți-ai propus.

Așa că nu uita niciodată că poți da mai mult decât ai dat până acum! Poți mult mai mult!

6. Sa fii mulțumitor

Nimic nu îți sabotează mai rapid drumul spre reușită decât lipsa mulțumirii. Dacă ești nemulțumit de ceea ce ai obținut și  de ceea ce ai în momentul de față vei fi tot timpul frustrat și vei consuma energie pe lucruri inutile.

Trebuie să fii mulțumitor pentru faptul că te-ai trezit azi dimineață. Alții nu s-au mai trezit ca să poată da ce au mai bun dar tu poți face asta azi! Trebuie să fii mulțumitor pentru că ai avut ce mânca azi. Alții poate sar peste acest obicei azi. Trebuie  să fii mulțumitor pentru faptul că ai un calculator și Internet cu ajutorul cărora te poți educa și poți găsi soluții la problemele pe care le ai la doar câteva clickuri distanță. Alții nu au nici măcar curent sau nu își mai permit nici măcar să meargă la școală.

In final vreau să-ți spun că fiecare om are un potențial extraordinar de a face lucruri grozave și importante pentru el cât și pentru cei din jurul lor.

Poți fi cel mai bun și de asemenea poți fi mai bun! Mai mult nu știu ce să spun azi așa că îți doresc o zi frumoasă și dacă ți-a plăcut articolul nu uita să te abonezi pentru articole viitoare!

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *