Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Vrei sa faci lumea mai bună? Începe cu tine.

Hei salut!

Cred că toți oamenii vor o lume mai bună, o țară mai bună, un loc mai bun în care să trăiască, o mașină mai frumoasă, o casă mai mare, mai mulți bani și să fie mai fericiți.

Însă toate aceste lucruri vin cu un preț și de cele mai multe ori felul prin care decizi că vrei să obții lucrurile menționate mai sus pot face diferența dintre un om cu un caracter slab și infect și un om cu un caracter puternic care nu se mânjește pe mâini pentru niște bani în plus la salar.

Prețul de care vorbesc este viața ta care poate fi bună sau rea, care poate fi o binecuvântare pentru cei din jurul tău și pentru lume sau poate fi un blestem.

Spun că prețul este viața ta pentru că tot timpul ăsta este prețul! Nu ai cum să scapi de moarte însă ceea ce lași în urma ta poate fi extraordinar și apreciat cu adevărat de cei care vin după tine sau poate fi o grămadă de mizerie.

Viața ta și lucrurile pe care le faci sunt foarte importante și vor avea efect mult după ce vei muri. De aceea vreau să spun că trebuie să te dezvolți, să faci bine în lume, să acționezi și să-ți faci viața mai bună, să-ți zidești un caracter mai puternic și să devii o variantă mai buna a ta. În felul ăsta vei face lumea mai bună.

Cred că unul dintre cele mai urâte lucruri pe lumea asta e să vezi un om cu potențial, un om care ar putea face o grămadă de lucruri dar care este un ratat. Și toate acestea pentru că nu reușește să-și pună lucrurile în ordine și să se disciplineze. Un lucru și mai urât e acela de a vedea oameni (activiști, politicieni, ideologi) care încearcă să schimbe viața altor oameni pe când a lor este un dezastru. Astfel de oameni au impresia că știu care e problema cu lumea asta și folosesc problema respectivă ca și scuza pentru a nu acționa și pentru a nu își face viața lor mai bună sau folosesc problema respectivă în scopuri malefice.

Însă nu vreau ca acest articol să fie despre ideologii, politică sau despre oameni ratați ci mai degrabă despre tine și despre faptul că poți să îți imbunătățești viața, să fii o variantă mai bună și să fii un exemplu pentru cei din jurul tău indiferent de locul în care te aflii.

Bineînțeles că nu poți face asta peste noapte. Dacă ești înt-un loc întunecat al vieții tale nu ai cum până mâine să devii cea mai fericită, bună și interesantă persoană. Însă dacă să te gândești vei observa că poți face lucruri mărunte în fiecare zi care să îți facă viața un pic mai bună față de cum era cu o zi în urmă.

Exemplul meu preferat este acela dat de Jordan Peterson. El spune că cel mai mic lucru pe care îl poți face ca să începi să te îndrepți spre o viață mai bună este acela de a-ți face curat în cameră și de a menține după aceea camera respectivă în ordine. De ce să faci asta? Pentru că vei oberva cât de bine e să ai lucrurile în ordine, vei observa că poți ține lucrurile în ordine și că ești capabil să acționezi în lume și să faci bine.

Așa că pune-ți camera în ordine, fă-ți curat în dulapuri, aranjează-te, du-te la muncă și fă o treabă extraordinară chiar dacă nu ei un job extraordinar și te asigur că dacă vei face asta timp de cinci sau zece ani vei deveni o cu totul și cu totul altă persoană în sensul bun alcuvântului.

Dacă tu devii o persoană competentă, independentă, cu un caracter puternic și pe care te poți baza și dacă suficient de mulți oameni vor face asta atunci te asigur că țara asta și lumea asta vor merge mult mai bine.

În timp îți vei dezvolta abilități și competențe care își vor deschide noi oportunități. Cu alte cuvinte cu cât devii mai competent în ceea ce faci cu atât vei avea și mai multe oportunități să-ți dezvolți aceasta competență.

La fel de adevărată este și partea opusă. Cu cât decazi mai tare cu atât vei avea și mai multe oportunități să decazi. Și partea trisă e faptul că vei profita de aceste oportunități fie din frustrare fie din cauza faptului că nu realizezi că ești în pericol și vei ajunge să decazi și mai tare.

Și de cele mai multe ori o comunitate, un grup de oameni sau o țară sunt nasoale nu pentru că așa e comunitatea, grupul sau țara ci pentru că așa e fiecare om în mod individual. De aceea e important să ai grijă de tine și de caracterul tău.

Care sunt lucrurile mici pe care le poți face ca să începi să-ți îmbunătățești viața? Uite aici o mică listă:

  1. Fă-ți curat în cameră
  2. Muncește cu seriozitate la muncă
  3. Încearcă să arăți cât de bine poți
  4. Nu te mai plânge și începe să acționezi

În final vreau doar să-ți spun că fără o muncă reală asupra ta e inutil să încerci să schimbi lumea în bine. Dacă ești incomptetent tot ce vei reuși să faci e să strici lucrurile bune nu să le faci mai bune. Lumea e complicată mai ales la nivel mare, la nivel politic și dacă nu ești destul de competent și sofisticat vei face doar prostii.

Începe cu tine!

Cu prietenie,

Alex

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *