Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Trebuie sa fie clar ceea ce vrei!

Un lucru foarte important atunci când vine vorba de a face ceva în aceasta viata e acela ca trebuie sa știi foarte clar ce vrei.

Spun asta pentru ca atunci când obiectivele pe care le ai nu sunt foarte clare și nu știi exact unde vrei sa ajungi atunci și planul tău de acțiune va fi praf. Nu știi ce trebuie sa faci pentru ca nu știi unde vrei sa ajungi.

Vei lua decizii proaste care nu sunt în rând cu ceea ce iți dorești tu cu adevarat. Din aceasta cauza vei avea probleme și iți va fi foarte greu sa ajungi acolo unde vrei.

Asa ca hotărăște-te ce vrei sa faci și mergi cu decizia respectiva pana la capăt.

Altfel vei face o mie de lucruri care iți vor da impresia ca te apropie de ceea ce vrei să obții când de fapt acest lucru numai de încurcă mai mult. Sau și mai rău…iți vei face un plan de acțiune pe care îl vei schimba de o mie de ori și niciodată nu vei face ceea ce trebuie așa cum trebuie.

Mai jos ți-am pregătit o lista de lucruri care să te ajute să îți stabilești foarte clar ceea ce vrei:

1. Stabilește-ți obiective cu lux de amanunte

După cum spuneam la începutul acestui articol trebuie să fie clar pentru tine și pentru cei din jurul tău ceea ce vrei cu adevărat. Să spunem că ești sportiv și că obiectivul tău este să fii campion.

Termenul de campion este unul relativ generalist și vag într-o oarecare măsură asta pentru că sunt mai multe tipuri de campioni. Poți fi campion județean, zonal sau pe țară. Poți de asemenea să vrei să fii campion european, mondial sau olimpic.

E important să știi ce fel de campion vrei să fi pentru că în funcție de acest lucru va fi și pregătirea ta.

2. Stabilește-ți obiective mai mici pentru a ajunge la obiectivul mai mare

Un lucru foarte important care îți va da claritate în atingerea obiectivelor pe care le vrei este acela de a știi și care sunt pașii intermediari până acolo. E bine să știi că vrei să fii campion olimpic dar de asemenea e important să știi că pentru a atinge acest obiectiv trebuie să treci prin mai mulți pași. Mai întâi vei fi campion național, mai apoi european și mondial după care te califici la Jocurile Olimpice și acolo vrei avea șansa la titlul olimpic.

3. Folosește disciplina și perseverența

Nici un obiectiv nu poate fi atins dacă nu ești disciplinat în primul rând și perseverent în al doilea. Spun asta pentru că lipsa disciplinei te va distrage de la obiectivul tău iar lipsa perseverenței te va face să renunți la primul obstacol. Nu cred că există foarte mulți oameni care au reușit să devină foarte buni la un lucru din prima așa că perseverența este esențială.

4. Stabilește-ți obiective realiste și fii hotărât

Un alt element foarte important este acela de a-ți stabili obiective realiste. Să nu crezi că spun acum că să nu mai visezi sau ca vreau să te descurajez și să nu mai crezi în tine. NU! De exemplu să spunem că vrei să strângi niște bani iar tu îți propui că vrei să ai un milion de dolari până la sfârșitul anului. Lucrul ăsta e nerealist dacă până acum nu ai avut foarte mulți bani sau dacă nu ai nici un fel de experiență în afaceri sau dacă nu ești un profesionist extrem de căutat în vreun domeniu anume.

În schimb dacă îți propui să strângi 1000 de euro și pe parcursul acestei perioade mai înveți diferite lucruri despre cum să faci bani poți spune că lucrul ăsta e realist și pe viitor îți va fi mult mai ușor să ajungi la milionul de dolari pe care îl râvnești.

Să nu uităm că trebuie să fi HOTĂRÂT. Adică vreau să spun că din moment ce ai luat o decizie trebuie sa o duci până la capăt și să o schimbi doar în situații excepționale.

Cu prietenie,

Alex

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *