Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Realizează că într-o zi vei muri!

Nu vreau să fiu sumbru și nici nu îmi place asta. Sunt o persoană veselă de obicei și destul de concentrat pe ceea ce am de făcut pentru îndeplinirea obiectivelor mele.

Însă adevărul e că de moarte nu scapă nimeni! Câteodată mi se pare amuzant lucrul ăsta din cauză că e un lucru atât de sigur și foarte des întâlnit și totuși oamenii sunt extrem de surprinși atunci când acest eveniment se întâmplă.

Poate ca am fost făcuți să fim nemuritori! De asta ni se pare atât de ciudată moartea!

Totuși ce vrea să spun cu articolul ăsta?

Ideea e că nu ai nimic de pierdut pentru că oricum în final pierzi tot. Nu îți mai rămâne nimic!

Nu mai ai banii mulți pe care îi aveai, nu mai ai afacerea care îți aducea banii respectivi, nu mai ai familia care te iubea atât de mult, nu mai ai lângă tine prietenii tăi cu care să împarți momentele amuzante, nu mai ai nimic.

Așa că de ce îți este atât de frică să îți trăiești viața din plin?

În momentul în care scriu acest articol am aproape 28 de ani și au început să-mi apară câteva fire albe de păr. Ciudat este faptul că timpul trece foarte repede și în curând te trezești că ai 30, 40, 50 de ani și ți-ai pierdut viața pe lucruri care nu contează cu adevărat. Și la fel de ciudat e ca EU PERSONAL realizez asta doar după ce au început să-mi apară firele albe. Timpul trece foarte repede!

Acum aveam 20 de ani și peste ceva timp voi avea 30 de ani!  Mi se pare incredibil!

Timpul e prea scurt ca să te plângi, ca să nu îți asumi responsabilitatea pentru propria ta viață și să faci ceea ce îți dorești, să-ți atingi obiectivele și să oferi cadoul pe care îl ai de oferit acestei lumi.

Ca sa înțelegi mai bine ceea ce vreau să zic vreau să-ți imaginezi că ești la propria ta înmormântare la care se află patru persoane.

Tu ești în sicriu iar în jurul tău se află o femeie tânără, un băiat tânăr, o femeie mai în vârsta și un bărbat în vârstă. Femeia tânără reprezintă toate femeile pe care le-ai iubit din punct de vedere amoros, băiatul tânăr reprezintă toate relațiile de prietenie pe care le-ai avut cu oamenii din jurul tău, iar domnul în vârstă reprezintă relațiile pe care le-ai avut cu oamenii din punct de vedere profesional.

Ce crezi că vor zice acești oameni despre tine?

Va zice femeia tânără ca ai fost un fricos și că ți-a fost frică să iubești din plin și să fii bun sau va zice despre tine că ai fost un om extraordinar, curajos, entuziast căruia nu i-a fost frică să iubească din plin și care nu a trăit niciodată pentru jumătăți de măsură?

Va zice băiatul tânăr că ai fost un om pe care nu te poți baza, lipsit de coloană vertebrală și zgârcit din toate punctele de vedere sau va zice că ai fost un om de baza, altruist care era întotdeauna lângă tine atunci când aveai nevoie.

Va zice femeia în vârstă că ai uitat de tatăl și de mama ta?

Va zice omul în vârstă că ai fost un leneș și din cauza asta nu ai devenit ceea ce puteai să devii din punct de vedere profesional sau va zice ca ai fost un om creativ care știe cum să rezolve problemele, că ai fost harnic și disciplinat și că fără tine lumea ar fi fost încă la stadiul de descoperire al focului?

Dacă știi că vei muri înseamnă că până la urmă va fi o zi care va fi ultima!

Așa că de ce să-ți fie frică? Nu mai bine trăiești în mod curajos fiecare zi ca fiind un cadou de la Dumnezeu?

Asta e un articol scris cu sinceritate, poate o sinceritate prea mare și e foarte posibil să nu fie foarte bun. Totuși dacă ți-a plăcut să te rog un share și abonează-te la newsletter pentru altele mai bune.

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *