Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Încetează să mai fii o mușcată!

În ziua de azi atenția noastră poate să fie împărțită în extrem de multe direcții în același timp. De exemplu poți să te uiți la TV, după care cineva îți trimite un mesaj sau te sună, după care cineva intră peste tine în birou și îți spune că trebuie să-ți muți mașina.

Toate aceste lucruri te afectează și îți afectează munca pe care o faci și rezultatele pe care le ai. Poate că nu te afectează într-un mod evident pe termen scurt dar pe termen lung te asigur că diferența se simte. Dacă în fiecare zi cineva te întrerupe și din acest motiv dai mai puțin cu un telefon clienților pe care îi ai într-un an dacă stai să calculezi vei suna cu 365 de clienți mai puțini ceea ce înseamnă că vei pierde din banii pe care îi faci.

Un alt lucru care îți afectează rezultatele pe care le ai în mod negativ este PRINCIPIUL MUȘCATEI. Ce face mușcata? Stă în geam, aude tot ceea ce faci, vede tot ceea ce faci dar ea nu face până la urmă nimic, nu se implică în nimic deși e tot timpul prezentă nu poate fi niciodată mai mult decât ea ea și anume o mușcată.

Așa că vreau în acest articol vreau să-ți prezint o lista de lucruri pe care trebuie să le faci pentru a usca mușcata din tine și în felul ăsta să reușești să-ți îndeplinești foarte ușor obiectivele.

1. Concentrează-te la ceea ce ai de făcut

Un lucru foarte important în tot ceea ce faci e să fii prezent cu mintea, cu emoțiile și cu sufletul. Asta înseamnă că trebuie să ai în vedere tot timpul rezultatul final pe care vrei să îl obții dar de asemenea trebuie să fii atent și la pașii pe care îi faci pe scările care te duc la rezultatul final. Altfel s-ar putea să cazi și să-ți ia foarte mult timp până să ajungi la ceea ce îți dorești cu adevărat.

Așa că atunci când lucrezi la ceva fii cu gândul acolo și fii implicat în ceea ce faci în mod activ. Altfel poate că vei face ceea ce ai de făcut dar nu o vei face la nivelul la care să progresezi și de asemenea să-ți aducă și rezultatele pe care le vrei.

2. Evită să fii întrerupt

Dacă permiți să fii întrerupt foarte des atunci când muncești nu vei face muncă de calitate și pe lângă asta vei munci mult mai puțin. Spun asta pentru că din moment ce ești întrerupt îți ia aproximativ treizeci de secunde pentru a ajunge din nou la nivelul de concentrare la care erai înainte să fii întrerupt. Iar asta înseamnă că pierzi timpul pe două fronturi! În primul rând îți pierzi timpul pe urgența pentru care ai fost întrerupt și în al doilea rând îți pierzi timpul pe faptul că trebuie să regăsești din nou firul gândiri pe care erai înainte să fi întrerupt. Iar asta îți ia timp și va scade și calitatea muncii tale.

3. Fă o pauză și gândește-te cum ai putea să faci lucrurile mai bine

E foarte important să fii o persoană harnică. E un lucru extraordinar! Dar hărnicia nu ar trebui să compenseze niciodată lipsa eficienței și spun asta pentru că asta ar putea duce la epuizare. Un lucru foarte bun pe care poți să îl faci atunci când simți că lucrurile te copleșesc e să faci o pauză scurta în care să te gândești cum ai putea să faci lucrurile mai bine. Dacă reușești să răspunzi la această întrebare îți va fi mult mai ușor și vei urca mult mai repede treptele spre obiectivele tale.

4. Disciplinează-te

Disciplina are foarte multe de spun în privința rezultatelor tale. Dacă faci lucrurile în mod haotic nu vei reuși niciodată sa ajungi acolo unde îți dorești. De asemenea dacă azi tragi mai tare și mâine o lași mai moale nici așa nu vei reuși. Dacă permiți să fii tot timpul întrerupt și să rezolvi mai degrabă urgențele care apar pe parcurs fără să lași totul deoparte și să te concentrezi pe ceea ce ai tu de făcut atunci nu ai cum să reușești.

Toate lucrurile trebuie făcute la timpul lor și în mod organizat și consecvent. Altfel tot ceea ce faci e să aplici principul mușcatei. Vei fi la muncă dar nu vei face treaba care trebuie sau vei participa la un concurs dar nu vei reuși să câștigi.

5. Planifică-ți munca și activitățile

O mușcată nu planifică niciodată nimic și nu știe niciodată ce are de făcut pentru a doua zi. Oricum nici nu are nevoie să facă asta pentru că ea oricum nu face altceva decât să stea în geam. ÎNSA dacă vrei să nu mai fii o mușcată atunci trebuie să îți planifici activitățile și ceea ce vrei să faci. E important să faci acest lucru pentru că în felul ăsta vei reuși să îți măsori munca mai ușor, vei știi ce ai putut să faci și de ce nu ai reușit iar în următoarea zi îți vei planifica mult mai bine munca. Iar în felul ăsta te vei îndrepta cu pași mult mai repezi spre ceea ce vrei cu adevărat.

Așa că acum e momentul să mai încetezi să mai fii o mușcată!

Nu uita să-mi spui la comentarii ce crezi că ar trebuie să faci pentru a înceta să mai fii o mușcată!

Cu prietenie,

Alex

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *