Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Frica de a fi respins – cum poți trece peste ea?

Hellen Keller a spus:

Siguranța e în cea mai mare parte o superstiție. Nu există în natură și nici în viața de zi cu zi a omului. Evitarea pericolului nu te face mai în siguranță decât înfruntarea lui față în față. Viața este fie o aventură provocatoare, fie nimic.

Am muncit o perioadă foarte mare de timp ca agent de vânzări și această frică de respingere, frică de a fi refuzat și de a auzi un NU hotărât de la potențialii mei clienți mi-a creat de foarte multe ori probleme.

Și nu spun asta doar din perspectiva unei meserii ci și din perspectiva vieții în general. Când îți este frică să fii refuzat sau să fii respins te afectează pentru că la un anumit moment vei avea impresia că nu trebuie să mai încerci pentru că oricum vei fi refuzat și din cauza asta poți pierde o grămadă de oportunități.

Poți pierde vânzări pe care le-ai fi făcut, poți pierde prietenii sau de ce nu poți pierde fata visurilor tale! Și pentru ce? Doar pentru că ți-a fost frică să încerci? Doar pentru că ți-a fost frică de refuzul ei? Doar pentru că ți-a fost frică de eșecul pe care l-ai fi întâmpinat?

Ideea e că oricum ești singur și oricum vei muri! La fel, atunci când vei sta în fața lui Dumnezeu tot singur vei fi! Așa că de ce ai nevoie de aprobarea celor din jurul tău pentru a fi tot ceea ce poți tu să fi?

Așa că haide să vedem ce e de făcut pentru a scăpa de această frică de respingere:

1. Obișnuiește-te cu asta! Oamenii nu vor fi întotdeauna de acord cu tine 100%

Nu vei reuși niciodată să mulțumești toți oamenii. Nu toată lumea poate să te iubească, nu toată lumea poate să fie de acord cu tine. Așa că oprește-te din a mai cere validare și aprobare de la cei din jurul tău. Fă ceea ce trebuie să faci și fă asta cât mai bine posibil și vei vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară.

2. Nu ești ghicitor așa că nu mai presupune lucruri ci mai bine du-te și vezi dacă sunt adevărate fricile tale

Mulți oameni sunt ghicitori! De fapt chiar le place asta căci altfel horoscopul nu ar mai fi atât de popular.

Ideea e că nu știi ce îți rezervă viitorul așa că de ce să presupui că lucrurile nu vor fi OK dacă nici măcar nu ai încercat. Nu ar fi mai bine să încerci ceea ce îți dorești prima dată și doar după aceea să tragi concluziile?

Oare voi reuși să-mi deschid afacerea aceea la care visez de doi ani? NU ȘTIU ȘI NICI TU NU O SĂ ȘTII DACĂ NU ÎNCERCI. Singurul lucru sigur e acela că dacă vei continua să visezi nimic nu se va schimba.

Oare va vrea fata respectivă să iasă cu mine la un suc? PĂI AR FI BINE SĂ TE DUCI SĂ AFLI. Dacă stai doar și te gândești sunt sigur că nu va veni la tine să te invite ea pe tine.

3. Imaginează-ți cel mai rău scenariu posibil

Acum să fim serioși! Cât de periculoasă e lumea în care trăim? E adevărat că auzim la știri tot felul de prostii: războaie, crime, corupție, accidente și alte rahaturi dar astea sunt excepția. Și chiar din acest motiv apar la știri. Dar dacă stai bine să te gândești viața ta e destul de calmă în general.

Așa că de ce să-ți fie frică? Care e cel mai rău lucru care se poate întâmpla? Îți spune NU! Atunci poate nu e persoana potrivită pentru tine sau nu e persoana potrivită pentru produsul tău. Și în plus acum știi ce e de făcut și poți trece mai departe.

4. Imaginează-ți cel mai bun scenariu posibil

Și care e cel mai bun lucru care se poate întâmpla dacă faci ceea ce îți este frică? Imaginează-ți asta! Cel mai rău lucru e că te refuză iar cel mai bun lucru e că îți bagi niște bani în buzunar dacă îți găsești un client nou sau poate o găsești pe fata visurilor tale. Și nu merită să încerci asta doar pentru un refuz?

5. Imaginează-ți acțiunea

În loc să te concentrezi pe frică mai bine te concentrezi pe ceea ce trebuie să faci pentru a obține rezultatele pe care ți le dorești. Concentrează-te pe soluții și vei începe să le vezi. Dacă stai toată ziua și te gândești la cât de nasoală e viața ta nu vei rezolva nimic.

6. Perseverează

Te refuză un om? Treci la următorul! Te refuză și el? Treci la următorul! Lumea asta nu duce lipsă de oameni la fel cum tu nu poți duce lipsă de noi încercări. Ce dacă nu ai reușit din prima? Întotdeauna vor mai fi oportunități! Doar ratații se concentrează pe eșec și după aceea nu mai fac nimic și ajung să se sinucidă! Doar nu vrei să fii un ratat?

Un exemplu care pe mine personal ma scârbit e băiatul acela care s-a sinucis pentru o fată cu ceva timp în urmă! Și pe lângă asta a mai omorât și o familie! De parcă nu mai erau femei în lumea asta! VEZI ȘTIREA AICI.

În orice situație ai fi întotdeauna există o soluție și vreau să-ți spun că poți face mult mai mult decât crezi tu că ești capabil. De unde știu asta? Am încredere în Dumnezeu că ne-a creat cu un scop și că tot ce se întâmplă în viața noastră e un test și o școală care să ne facă mai ascultători,mai înțelepți, mai sensibili la vocea lui Dumnezeu. După cum spunea și Pera Novacovici de pe blogul Personalitate Alfa: „Tot ce mi se întâmplă e spre binele meu!

Așa că nu renunța!

7. Evită mediocritatea

Când spun să eviți mediocritatea nu spun neapărat că viața ta trebuie să fie în fiecare zi super entuziasmantă și că în fiecare zi trebuie să faci lucruri fabuloase.

Poți fi extraordinar și în lucruri simple!

Vreau să spun că oamenii care iau decizia să devină excepționali și să reușească în ceea ce își propun până la urmă vor atinge succesul pentru că vor face tot ce le stă în putere pentru a ajunge acolo unde își doresc.

Mulți oameni sunt afectați de mediocritate și din cauza asta inventează tot felul de scuze pentru care sunt mediocrii. „Nu sunt destul de bogat pentru femeia asta! Nu sunt destul de frumos! Nu știu să vorbesc cu acest client! Nu sunt destul de puternic pentru a câștiga un concurs!”

Scuzele nu te duc nicăieri deși sunt adevărate…în mintea ta!

Așa că lasă frica deoparte și decide să fi excepțional!

DA…Și nu uita să te abonezi la newsletter!

Cu prietenie, Alex!

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *