Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Ești o persoana extraordinara! Așa că nu-ți mai sabota viața!

Trăim în niște timpuri extraordinare și totuși sunt atât de mulți oameni care sunt nemulțumiți de viață. Nu sunt în regulă în ceea ce privește munca lor, nu sunt în regulă în ceea ce privește  relațiile pe care le au cu cei din jurul lor, nu sunt în regulă în ceea ce privește sănătatea lor, nu sunt în regulă în ceea ce privește motivația de a schimba lucrurile care nu sunt pe placul lor să le facă în așa fel încât să fie mai bune.

Și totuși când îi întrebi pe astfel de oameni cum se descurcă răspunsul lor este: BINE!

BINE?!! Doar atât!??? BINE?!!!

Nu mă înțeleg atât de bine cu soțul meu dar sunt BINE. Nu câștig îndeajuns încât să-mi plătesc facturile dar sunt BINE. Am renunțat la visele mele și la ceea ce îmi doream din tot sufletul să realizez dar sunt BINE. Nu am rezultatele pe care mi le doresc dar sunt BINE.

Acest bine e atât de pervers! Spun asta pentru că  înseamnă că te-ai obișnuit cu toate aceste lucruri care nu sunt în beneficiul tău și într-un fel te-ai resemnat și ai impresia că nu poți mai mult sau că e prea târziu pentru a mai face ceva.

Dacă accepți faptul că ești bine atunci nu mai trebuie să ieși din zona de ta personală de confort niciodată pentru a schimba lucrurile care ai vrea să fie altfel. Nu trebuie să-ți mai cauți un nou job sau să înveți o meserie nouă în care să câștigi mai mulți bani pentru că ești bine. Nu trebuie să ierți și să încerci să găsești o cale de mijloc pentru a comunica mai bine cu partenerul tău de viață pentru că sunteți bine chiar dacă sunteți doar niște colegi de cameră.

Mulți oameni spun că sunt BINE și că ar dori să facă o schimbare dar totuși spun că le lipsește motivația necesară pentru a face lucrurile care ar aduce o schimbare bună în viața lor.

Vreau să-ți spun totuși un mic secret pe care l-am descoperit recent. Nu vei avea niciodată motivația necesară pentru a face lucrurile care trebuie. Și din acest motiv trebuie pur și simplu să te apuci să le faci indiferent de ceea ce simți!

Totuși vreau să-ți mai spun un mic secret! Din moment ce te apuci de un lucru îți va fi mult mai ușor să îl faci! E mai greu să începi și pentru asta îți trebuie puțină concentrare. Doar de asta e nevoie!

Lucrul ăsta se aseamănă cu proverbul (nici nu știu dacă e proverb sau nu  🙂 ) pofta vine mâncând!

ACUM SĂ SCHIMBĂM PUȚIN PLACA!

Ești o persoană extraordinară! Indiferent de cine ești în momentul de față, de ceea ce faci sau de cine ai fost! Șansele ca tu să te fi născut în această perioadă și să fii exact cum ești acum sunt de 1 la 4.000.000.000 și sunt sigur că ai idei care ar putea să-ți schimbe viața în bine și să te transforme în ceea ce ar trebui să fii din punctul tău de vedere. Ceea ce trebuie să faci e să acționezi pe baza acestor idei. Și pentru asta nu ai nevoie de motivație asta pentru că nu vei avea niciodată motivație să faci ceea ce trebuie. Îți trebuie puțină concentrare la început după care totul va merge de la sine.

E ca și atunci când vrei să te trezești dimineața devreme! Dacă tot amâni și amâni și amâni ceasul vei începe ziua prost și probabil că îți va merge prost până la capăt. Te vei grăbi să te îmbraci, nu vei apuca să mănânci, vei bea cafeaua pe fugă și vei alerga până în stație după autobuz. În schimb dacă te trezești atunci când îți sună ceasul fără să mai amâni lucrurile ziua ta va fi extraordinară. Vei avea timp să faci de toate! E adevărat că îți va fi greu în primele cinci secunde până să te ridici din pat dar după ce te-ai ridicat totul va fi mai ușor!

Energia de care ai nevoie să te ridici din pat atunci când îți sună ceasul e exact același tip de energie de care ai nevoie pentru a-ți pune ideile în practică. Îți va fi mai greu la început dar după ce te vei apucă vei vedea în timp că vor apărea și rezultatele.

Așa că încetează să mai fi deprimat și supărat pe viață și păstrează-ți moralul ridicat. Indiferent de ceea ce ce faci, indiferent de ce rezultate ai pe moment cred că e important să ai o atitudine pozitivă pentru a reuși să perseverezi și să te apropii puțin câte puțin de ceea ce îți dorești cu adevărat!

În final vreau doar să mai subliniez lucrurile importante din acest articol:

1. Ești o persoană extraordinară

2. Motivația o porcărie! Niciodată nu vei fi motivat să faci ceea ce trebuie!

3. Pentru a avea rezultate trebuie să te apuci pur și simplu de treabă.

4. După muncă și răsplată iar această răsplată va fi MARE dacă vei acționa cu curaj în punerea ideilor tale de îmbunătățire în practică.

Asta e tot ce am avut de spus!

Dacă ți-a plăcut articolul nu uita să te abonezi la newsletter!

Cu prietenie, Alex!

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *