Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Cum să arăți și să te simți mai bine – 7 pași simpli

Hei salut! Având în vedere că azi e o zi în care majoritatea lumii e liberă (e 9 iunie și aparent toată lumea e liberă) vreau să vorbesc puțin despre cum poți să arăți mai bine și în același timp să te simți mai bine.

Felul în care arăți și te simți te poate influența foarte mult și de asemenea îți poate influența și rezultatele pe care le ai când vine vorba de obiectivele tale, relațiile tale și nu în ultimul rând banii pe care îi câștigi. Așa că în acest articol ți-am pregătit 7 pași simplii care pe mine m-au ajutat să arăt și să mă simt mai bine de fiecare dată și sunt sigur că te vor ajuta și pe tine.

Așa că haide să vedem despre ce este vorba:

1. Îngrijește-te

Dacă vrei să arăți bine și de asemenea să te simți bine trebuie să te îngrijești și aici mă refer că trebuie să fii curat, să miroși frumos și nu în ultimul rând să fii sănătos din toate punctele de vedere. Toate aceste lucruri te vor ajuta să fii mai sociabil, să-ți faci mai ușor prieteni și nu în ultimul rând să ai energia emoțională necesară pentru a reuși să îndeplinești ceea ce ai de îndeplinit.

Dacă ești bolnav atunci încearcă să te tratezi ca să fii o persoană sănătoasă, dacă ai dinții stricați încearcă să faci ceva în privința asta. Dacă nu ai bani acum atunci fă economie la bere, țigări sau alte prostii pe care dai banii și după aceea du-te la dentist. Dacă miroși urât și îți sunt murdare unghiile atunci spală-te, taie-ți unghiile și cumpără-ți un parfum. Deși aparent aceste lucruri nu contează pot să-ți spun din experiență că sunt importante.

2. Garderoba curată și îngrijită

Ca să fii un om de succes atunci trebuie să te îmbraci ca unul. Și nu mă refer aici la faptul că trebuie să umbli numai în costume de firmă, să ai papucii cei mai scumpi și cămășile cele mai elegante. NU! Ceea ce vreau să spun e că e un lucru foarte important atât pentru imaginea ta cât și pentru felul în care te simți ca să ai haine curate și potrivite și papuci curați care să arate cât de cât bine.

Nu trebuie să dai o avere pe haine! Cu 300 de lei poți să-ți cumperi câteva tricouri care ți se potrivesc și stau bine pe tine, o pereche sau două de pantaloni potriviți și de asemenea o pereche de papuci frumoși. Lucrul ăsta va transmite celor din jur că ești o persoană care are grijă de ea și din acest motiv pot să aibă încredere în tine.

3. Sport

Sportul este un lucru foarte important pentru viața ta. Primul beneficiu al sportului e acela că din momentul în care ai terminat de făcut o oră de sport vei începe să te simți excelent. Pe lângă asta dacă vei continua să faci sport în mod regulat vei începe să arăți din ce în ce mai bine. De asemenea pe termen lung vei fi mult mai sănătos.

Dacă tot ce faci după ce vii de la muncă, mai ales dacă ai un job în care toată ziua stai la birou pe scaun, e să te pui la TV și să te uiți câte patru sau cinci ore atunci nu ai cum să te simți mai bine și nici cum să arăți mai bine. Te vei îngrășa și cu timpul nu vei mai avea chef de nimic în afară de muncă iar în felul ăsta calitatea vieții tale va fi afectată. Așa că cel puțin de trei ori pe săptămână îți recomand să faci măcar o alergare. Decât să-ți dai banii pe tot felul de porcării mai bine îi investești într-un abonament la sală.

Nu știu dacă știai dar oamenii care sunt bogați fac sport de patru ori pe săptămână în proporție de 76% în timp ce săracii doar în proporție de 23%. Informația asta o am de pe blogul ConstruimImperii.ro și dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect uite aici un link.

4. Alimentație

Ce mănânci și cum mănânci te va influența! O spun asta din experiență. Dacă mănânci numai prostii la ore târzii te vei îngrășa. Dacă sari peste micul dejun doar ca să îndopi la prânz pot să îți garantez că te va influența. Dacă bei șapte cafele pe zi pot să-ți spun că te va influența și acest lucru. Vei fii agitat și nu te vei putea concentra și nu vei putea să faci lucruri de calitate care să-ți aducă rezultate mai repede.  Fie că mănânci mult sau puțin o alimentație proastă îți va afecta în primul rând nivelul energetic.

Așa că încearcă să mănânci dimineața, la prânz și seara cât mai puțin. Ideal iei mesele la aceleași ore!

5. Odihnă de calitate

Cu toții avem nevoie de timp de recuperare și de odihnă. Dacă vrei să arăți bine și să te simți bine trebuie să fii odihnit iar odihna să facă parte din programul tău și să nu fie ceva care de abia îi faci loc în agendă.

Lipsa disciplinei când vine vorba de odihnă te afectează foarte tare pe parcursul unei zile din toate punctele de vedere. În primul rând te vei simți groaznic, iar energia ta va fi foarte scăzută ceea ce înseamnă că nici felul în care vei arăta nu te va face să fii strălucitor. Așa că dacă ești genul petrecăreț e mai bine să reduci programul acestor activități și să le lași pe sfârșitul săptămânii când vei avea suficient timp și să dormi.

6. La TV mai puțin

Sunt dușmanul televizorului și voi fi toată viața mea. BINE! Poate nu al aparatului în sine  ci mai degrabă dușmanul emisiunilor fără esență, manipulatoare, mincinoase și bârfitoare care nu aduc nici o valoare sau vreun beneficiu celui care se uită la ele în afara faptului că îl îndobitocește.

Dacă vrei să te simți mai bine atunci e timpul să renunți la TV. E timpul să renunți la știrile de la ora 5, la lucrurile SENZAȚIONALE de pe canalele de știri și să-ți ocupi timpul cu altceva. Îți garantez ca dacă ieși în parc și te dai cu bicicleta te vei simți mult mai bine decât după ce te uiți la știri.

Oricum scopul știrilor e să te facă să-ți fie frică, să te sperie și să-ți spună că ești fără valoare ca mai apoi să-ți prezinte SOLUȚIA, reclamele la produse care te vor face să te simți mai bine, să arăți mai bine și care îți rezolvă toate problemele financiare. Așa că mai bine ieși în parc iar când te vei întoarce vei avea mintea destul de limpede și de clară încât să găsești soluții singur la problemele tale.

7. Încearcă să răspunzi la întrebarea: Care e scopul meu? Ce vreau să fac? și pune în aplicare

Cel mai bun lucru dintre toate când vine vorba să te facă să arăți bine și să te simți excelent este UN SCOP. Vei știi pentru ce te trezești dimineața, vei fi plin de energie pe parcursul zilei iar seara vei fi obosit dar cu o dorință extraordinară pentru o nouă zi. Așa că încearcă să-ți găsești scopul și dă 100% acolo. Fie că e vorba să fii cel mai bun programator, un om de afaceri de succes, un profesor extraordinar, un părinte iubitor sau…tu știi mai bine.

Dacă crezi că nu ai un scop sau că nu ți-ai găsit pasiunea atunci apucă-te pur și simplu de ceva și vei vedea că ceea ce vrei cu adevărat ți se va descoperi până la urmă. Pasivitatea nu te ba ajuta să descoperi nimic.

Cam asta e tot ce am avut de spus!  Cu prietenie, Alex Pop

 

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *