Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Ce trebuie sa faci ca sa-ti atingi obiectivele?

Cum ți se pare această întrebare? E greu sau ușor să-ți atingi obiectivele?

Sincer nu știu ce să răspund la întrebarea dacă e greu sau ușor să-ți atingi obiectivele.

Spun asta pentru că după părerea mea obiectivele nu se ating nici greu și nici ușor ci obiectivele se ating cu cap.

Asta înseamnă că mai întâi îți stabilești un obiectiv și după aceea îți stabilești și un plan de acțiune pentru a ajunge până acolo.

Deci mai simplu spus: pentru a-ți atinge obiectivele ai nevoi de un plan de acțiune eficient. Mai jos ți-am pregătit o lista de pași practici pe care să îi faci pentru a reuși să-ți stabilești obiective eficiente.

1. Fii specific

Asta înseamnă că trebuie să știi exact care e obiectivul tău și ce vrei să obții și asta cu lux de amănunte. Dacă nu ai un obiectiv clar nu vei știi cum să acționezi eficient pentru a ajunge la el și din acest motiv fie nu îți vei mai atinge obiectivele, fie îți va lua foarte mult timp să îl atingi.

2. Pune termene limita

Un termen limita te va împinge de la spate și te va ajuta să îți atingi un obiectiv mult mai repede. Dacă nu ai un termen până la care să îți îndeplinești un anumit obiectiv vei amâna lucrurile la nesfârșit și îți va fi foarte, foarte greu să-ți atingi obiectivul respectiv.

3. Obiectiv aliniat cu valorile tale

Atunci când faci ceva care nu este în concordanță cu valorile tale îți este foarte greu să duci lucrurile până la capăt. Așa că atunci când îți stabilești un obiectiv ia în calcul și valorile tale și ceea ce simți în legătură cu lucrul respectiv și doar după aceea ia decizia de a acționa.

4. Realizabil

Un obiectiv realizabil este un obiectiv pe care îl poți îndeplini cu resursele pe care le ai la dispoziție. Dacă nu ai resursele necesare sau dacă în viitorul apropiat nu vei avea resursele necesare îți va fi foarte greu să te apuci de treabă iar obiectivul tău nu va fi realizabil.

Sper că ți-a plăcut articolul!

Cu prietenie,

Alex

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *