Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

7 semne care te avertizează că îți pierzi timpul

Viața e atât de frumoasă și putem face atât de multe lucruri extraordinare în fiecare zi. Totuși foarte mulți aleg mediocritatea, aleg să spună că merge și așa, aleg să se resemneze în fața problemelor și a obstacolelor pe care le întâmpină în loc să pună piciorul în prag și să rezolve ceea ce au de rezolvat, să facă ceea ce trebuie să facă, să devină părinții care ar trebui să fie, să devină profesorii care ar trebui să educe și să inspire copiii, să devină oameni de afaceri care să rezolve problemele care trebuie rezolvat, să devină politicienii care ar trebui să gândească legi care să ajute la dezvoltarea libertății.

DA…e adevărat că mediocritatea e mult mai comună decât decât excelența, e adevărat că e mult mai probabil să o dai în bară decât să reușești DAR…numai dacă renunți. Și spun asta pentru că e important să ai rezultate dar e mult mai important drumul pe care îl parcurgi pentru a avea rezultatele respective pentru că acest drum te transformă într-o nouă persoană. Și chiar dacă ai obținut sau nu un rezultate ideea e că oricum vei deveni persoana care trebuie să devii dacă reușești să faci ceea ce e corect și ceea ce trebuie.

Scopul acestui articol este acela de a deveni un instrument care să te ajute să-ți îndeplinești mai ușor obiectivele și să te facă să te oprești din a mai pierde vremea.

Timpul este o resursă limitată! Nu poți avea mai mult timp decât îți dă Dumnezeu așa că e extrem de important ce faci cu el. Mai jos am făcut o lista de lucruri care să te ajute să te pui mai repede în mișcare. Iată care sunt aceste lucruri:

1. Lipsa unui obiectiv clar

Dacă nu știi unde vrei să ajungi atunci nu ai cum să ajungi acolo și e foarte normal că vei pierde foarte mult vremea. Pot să-ți spun din experiență că vremea trece extrem de repede. Cel puțin mie așa mi se pare! Și te trezești că ai patruzeci, cincizeci de ani și că nu ai realizat nimic din ceea ce poate ți-ai fi dorit când erai mai tânăr din simplul motiv că nu ți-ai acordat puțin timp să te gândești la ceea ce vrei cu adevărat de la viață.

Dacă în acest moment singurele tale obiective sunt televizorul, filmele și videoclipurile de pe net, distracțiile și lucrurile care nu îți aduc nici o valoare reală atunci e momentul să te oprești. Chiar ACUM! Ia o pauză și gândește-te la ceea ce vrei cu adevărat și după aceea pune-te pe treabă și muncește cu entuziasm și pasiune.

Vei vedea că din moment ce ai un motiv pentru care să te trezești dimineața, viața ta va căpăta un cu totul și cu totul alt sens.

În schimb dacă nu îți acorzi puțin timp pentru a face acest pas vei pierde foarte mult timp și nu te vei îndrepta spre nimic.

2. Lipsa unui plan de acțiune

E bine să ai un obiectiv asta pentru că îți dă claritate când vine vorba de ceea ce vrei să obții însă dacă nu ai un plan de acțiune și nu știi ce trebuie să faci pentru a ajunge acolo unde îți dorești atunci îți pierzi timpul. E ca și cum ai vrea să spui că vrei să-ți găsești un job dar nu ești capabil să realizezi că pentru asta trebuie să cauți printre anunțuri, să-ți faci un CV, să mergi la interviuri. Degeaba vrei să-ți găsești un job și nu faci nimic din lucrurile de mai sus. Îți pierzi pur și simplu timpul!

În schimb dacă vrei să te oprești din a-ți mai pierde vremea atunci trebuie să ai pe lângă obiective și un plan de acțiune. Altfel după cum spuneam și în titlul acetsui articol tot ce faci e să-ți pierzi vremea!

3. Indisciplina

Indisciplina! Sunt multe lucruri de spus despre indisciplină și asta pentru că de foarte multe ori este cauza nereușitei. Dacă ai un obiectiv și un plan de acțiune dar nu ești în stare să pui acel plan în aplicare atunci poți să realizezi de unul singur că îți pierzi timpul degeaba. Dacă nu faci ceea ce trebuie și faci lucrurile doar din când în când nu vei avea niciodată succes.

Pentru a rezolva această problemă ai de făcut un singur lucru. Să faci ceea ce trebuie atunci când trebuie altfel nu ai nici o șansă de reușita. În schimb dacă faci lucrurile doar din când în când vei face foarte mult timp un lucru dar fără să ai un rezultat real. Dacă mergi la sală din când în când nu vei reuși niciodată să ai corpul pe care ți-l dorești.  Dacă tragi de tine doar din când în când atunci nu ai nici o șansă să fii un campion.

4. Lipsa perseverenței

Viața e grea indiferent de ceea ce vrei să faci. Dar în același timp viața este  extrem de frumoasă și merită trăită. Și având în vedere aceste două lucruri pot spune că e foarte important să fii perseverent, să nu te lași niciodată, să crezi în tine și în Dumnezeu indiferent de circumstanțe pentru că numai așa vei reuși să duci lucrurile până la capăt. Altfel îți pierzi vremea degeaba!

Dacă nu ești perseverent  vei renunța la primul obstacol și vei spune că nu ești în stare de nimic. Dar adevărul e cu totul altul! Poți mai mult, mult mai mult decât crezi că poți duce dar de asemenea trebui să DAI MAI MULT.

5. Lipsa progresului

Dacă faci un lucru și nu ai nici un progres, dacă azi nu ești mai bun decât ieri, dacă atunci îți pierzi timpul degeaba. Dacă azi nu ai făcut nimic pentru ceea ce îți dorești și pentru a deveni o persoana mai bună, mai eficientă față de cum erai ieri nu ai cum să reușești.

E important ca în fiecare zi să faci câte un pas mic spre ceea ce îți dorești ca să te apropii de obiectivele tale puțin câte puțin. În schimb dacă nu se întâmpla acest lucru deși aparent muncești înseamnă că faci lucruri de proastă calitate, fără să fii concentrat la ceea ce trebuie. Iar asta înseamnă că îți pierzi vremea degeaba! Așa că oprește-te și analizează-ți munca și pune-ți întrebarea dacă te apropie sau nu de ceea ce vrei, dacă te ajuta să progresezi. Dacă nu se întâmplă acest lucru înseamnă că trebuie să schimbi ceva în zona respectivă!

6. Lipsa pasiunii

Întotdeauna am fost de părere că e extrem de important să fii pasionat de ceea ce faci și de asemenea să pui pasiune atunci când nu ești pasionat. Dacă faci lucrurile cu de-a sila și nu pui puțină pasiune atunci când le faci îți va fi foarte greu să ai rezultate remarcabile.

Bineînțeles că sunt zile în care nu ai chef să faci un anumit lucru care îți place și care trebuie dar dacă aceste zile sunt tot mai dese atunci vreau să te anunț că îți pierzi vremea degeaba. Pentru a rezolva acest aspect vreau să te transformi într-o persoană pasională și pasionată de ceea ce face, o persoană care urmărește să se perfecționeze tot mai mult în fiecare zi, o persoană interesată de progres, o persoană super entuziasmată de faptul că mai apucă să trăiască încă o zi în care poate să ofere cadoul pe care îl are acestei lumi.

Fără pasiune nu poți oferi nimic acestei lumi așa că te rog să schimbi acest aspect!

7. Lipsa închiderii

Subtitlul acesta pare puțin confuz dar e simplu în esență. E vorba de un principiu pe care l-am învățat din vânzări care spune că după ce ai făcut o prezentare de vânzare trebuie să faci închiderea. Cu alte cuvinte trebuie să-l întrebi pe omul din fața ta dacă are de gând să cumpere și trebuie să faci asta scurt și la obiect.

Dacă ar fi să generalizez acest principiu la viață în general s-ar traduce astfel: viața îți face diferite prezentări și îți arată diferite oportunități. Ideea e că nu le poți lua pe toate din cauză că ești limitat fizic și de asemenea nu e suficient timp pentru a le face pe toate și din acest motiv trebuie să alegi ce vrei să faci și după ce ai ales, să mergi cu lucrul respectiv până la capăt sau până la cel mai înalt nivel posibil.

Dacă vrei să nu îți pierzi vremea aiurea atunci trebuie să fii un închizător de succes. Dacă vrei bani atunci muncește! Dacă vrei familie atunci căsătorește-te! Dacă vrei să fii campion atunci trage la antrenamente și antrenează-te cât poți tu de bine! Și după ce te-ai hotărât să mergi pe un drum anume nu îl mai schimba pentru că altfel vei parcurge distanțe mici din fiecare drum dar nu vei ajunge la destinație pe nici unul din ele!

În final vreau doar să-ți spun să ai grijă de tine și de timpul tău! Dacă vrei să faci ceva cu adevărat memorabil și să oferi ceea ce ai tu mai valoros acestei lumi trebuie să încetezi din a-ți mai pierde timpul aiurea.

Cu prietenie, Alex!

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *