Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

4 resurse personale care iti vor aduce mai mult succes

Fiecare dintre noi are diferite lucruri de făcut pe parcursul unei zile și de asemenea are diferite obiective pe care vrea să le atingă. Cu toții vrem să reușim în ceea ce facem dar nu întotdeauna se întâmplă acest lucru.

Din această cauză unii fie renunță fiind dezamăgiți de faptul că nu au reușit, fie continuă să facă același lucru din nou și din nou deși nu au nici un rezultat real. Așa că vine în mod normal întrebarea: Ce este de făcut?

Pentru o persoană matură și care și-a asumat responsabilitatea pentru propria soartă e foarte ușor de înțeles că deciziile pe care le-a făcut de-a lungul vieții pană într-un anumit moment l-au adus în momentul respectiv.

Totuși s-ar putea să fie lucruri pe care le poți învăța și care să-ți îți facă mai ușor drumul spre succes și spre ceea ce vrei să obții.

Mai jos ți-am pregătit o listă cu aceste lucruri așa că haide să vedem care sunt acestea:

1. Granițele personale

Pentru a fi performant în drumul spre obiectivele tale este extrem de importat să ai stabilite foarte clar în mintea ta care sunt granițele tale personale. Asta înseamna să știi cu cine vrei sa-ți petreci timpul, ce fel de prieteni vrei să ai, ce vrei să muncești, ce fel de viață vrei să duci, să știi dacă îți plac prăjiturile cu ciocolată sau cele cu frișca.

Într-un singur cuvânt vreau să spun că trebuie să ai preferințe. Spun asta pentru că dacă tu nu îți stabilești aceste preferințe atunci pot să te asigur că va face altcineva asta în locul tău.

Îți vor spune la ce facultate să mergi, cu cine să ieși, ce să muncești și ce viață să duci. Lipsa granițelor personale înseamnă să-i lași pe cei din jurul tău să ia decizii în locul tău, să-i lași să-ți transmită propriile lor idei și tu să le iei ca atare și nu în ultimul rând să-i lași să te facă să te simți cum vor ei.

Practic fără granițe personale nu mai ai control asupra interiorului tău.

CUM POȚI SCHIMBA ASTA?

In primul rând poți face o schimbare prin a experimenta și a vedea ce vrei și ce ți se potrivește în felul ăsta stabilindu-ți preferințe.

2. Deciziile

Oamenii care nu au succes sunt în această situație din cauza faptului că evită să ia decizii asta din frica de a nu lua decizii proaste. Totuși prin faptul ca iei decizii îți dezvolți conștiința, vei știi dacă anumite valori și principii sunt pentru tine și le vei lua pe cele care ți se potrivesc și de asemenea îți dezvolți intuiția sau cum îmi place mie să-i spun înțelepciune stradală sau experiență, lucru care te va face să știi lucruri despre mediile prin care te învârți și în felul acesta să afli care sunt bune pentru tine și care te trag în jos.

Luarea unei decizii îți umple întotdeauna găleata conștiinței și de asemenea găleata experienței. Dacă ai numai conștiință sau numai experiență vei eșua. Așa că o decizie proastă pe moment te va ajuta în viitor să iei decizii mai bune. În schimb lipsa unei decizii într-un anumit moment te va priva de cele două lucruri de care am vorbit mai sus și în felul acesta vei fi mai predispus la a lua decizii greșite.

Controlându-ți deciziile obții mai multă liberatate. Spun asta pentru că în timp vei lua decizii din ce în ce mai bune și datorită acestui lucru vei obține mai multă încredere de la societate de a lua și decizii în locul lor asta pentru că tu știi mai bine și ești mai înțelept.

3. Intelectul

A treia resursă personală este reprezentată de către intelectul tău sau mai bine zis de către ideile pe care le ai. Ideile și ceea ce gândești le obții din educație și din experiența din viața de zi cu zi. Pentru a avea succes trebuie să existe un echilibru între cele două. Doar educația sau doar experiența nu îți va aduce succes.

Pentru a ilustra mai bine acest concept vreau să-ți imaginezi că educația și experiența sunt doi piloți care vor să ajungă din București până la Paris.

Dacă educația ar fi pilotul atunci ar urma ruta stabilită de către turnul de control chiar dacă pe traseu se află o furtună lucru care ar duce la prăbușirea avionului. În schimb dacă experiența s-ar afla la control probabil că ar merge la început pe ruta stabilită dar ar dori să vadă  și alte lucruri interesante și din acest motiv nu ar mai ajunge niciodată la Paris. Educația îți oferă ruta corectă pe când experința îți oferă flexibilitate pentru a ocoli furtuna.

Controlându-ți ideile obții mai mult succes asta pentru că succesul stă în lucruri intelectuale.

4. Inteligenta emoționala

Energia emoționala e ceea ce te umple pe tine și te face să te simți într-un anume fel.

Energia emoțională poate fi de două tipuri: pozitivă și negativă.

Energia emoțională negativă apare fie din cauza faptului că cineva te-a rănit fie din cauza faptului că ai pierdut ceva. Aceste două lucruri cauzează stres iar dacă acest stres ajunge în interiorul tău se transformă în nervozitate (dacă cineva te-a rănit)  și frică (dacă simti ca poti pierde ceva.)

Pentru a avea succes trebuie să transformi această energie negativă în energie pozitivă. Și faci asta prin decizii mai exact prin a lua o decizie în privința stresului. Fie te îndepărtezi de stresul care te deranjează asta ca să nu mai ai treabă cu el, fie faci ceva în privința lui. Orice ai face trebuie să iei o decizie pentru a scăpa de stres.

Energia emoțională pozitivă este de două feluri și anume mulțumirea de sine (atunci când simți că nevoile îți sunt îndeplinite) și încrederea (atunci când simți că îți urmărești scopul pe care îl ai și nimeni nu te poate opri). Pentru asta trebuie să înveți cum să ai tu singur grijă de tine și de asemenea să îți găsești un scop și să faci ceea ce îți dorești.

 

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *