Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Despre libertate, gândire liberă, Klaus și Victor

Hei salut! Ce mai faci? Sper că ești bine!

S-au terminat alegerile…în sfârșit… și nu pentru că aș fi vrut  să merg la vot (deși am fost) ci pentru faptul  că sincer m-am săturat de ei, de ai vedea pe Facebook, de a le auzi întâmplător dezbaterile la televizor, de a citi diferite știri despre ei. M-am săturat de faptul că-și aruncă mizerie unul peste altul fără sa ne arate și nouă un plan concret cu ce ar putea face unul sau altul și de ce nu poate chiar  împreună după ce unul dintre ei a ieșit președinte. Dar nu contează până la urmă!

Totul e o șarada și o distragere de la adevăratele probleme pe care TU personal le ai.  Crezi că se va schimba ceva dacă iese unul sau altul? Eu  nu cred! O să meargă cineva să-ți ia sapa din mână? Asta nu  e de mine ci de la un prieten apropiat!

O să te ajute cu ceva Klaus sau Victor în descoperirea vocației tale, o să te învețe dreptatea vreunul dintre ei, o să fie oare sinceri cu tine și nu o să se folosească de tine prin propagandă, o să te ajute vreunul dintre ei astfel încât să fii mai deștept în relații, o să te ajute vreunul să-ți descoperi rostul pe pământ, scopul pe care îl ai în viață?  O să te ajute vreunul să gândești critic sau liber? Nu cred, pentru că dacă ai face asta nu ai mai pune botul la propagandă și nu i-ai mai vota. O să-ți spună vreunul adevărul? NU!

Ei și atunci de ce am da atât de multă importanță unor șarlatani care oricum nu contează foarte mult pentru noi.

Nu aș fi votat cu nici unul dintre candidați și asta din două motive:

1. Parca ne-au fost băgați pe gât ambii candidați cu forța și peste tot pe unde te întorci sau în orice parte a țării mergi, fie sat sau oraș numai pe ei îi vezi pe toate gardurile și pe toți stâlpii

2. Nu-mi place de nici unul și nu vreau să spun motivele aici pentru că cine știe ce va fi și poate voi avea probleme pe viitor din cauza asta (poate se pune de o dictatură  :)) )

DAR după cum spun EI trebuie să mergi la vot o dată la cinci ani cică pentru libertate și pentru păstrarea democrației. E o prostie asta! Cum poți să-ți păstrezi libertatea printr-o stampilă pe o foaie o dată la cinci ani când în cei cinci ani dintre alegeri ești prostit de TV să gândești într-un anume fel, ești speriat de TV ca să poți cumpăra anumite lucruri, ești condiționat de cultură și media să accepți anumite lucruri care nu sunt bune pentru noi, care nu sunt valorile noastre. Cum poți spune că suntem liberi când elevii noștri nu reușesc să treacă clasa și să-și ia bacul și habar nu au de istorie. Și pe lângă asta tot ei sunt ironizați  de aceleași televiziuni care îi prostesc.

ASTA NU E LIBERTATE! E DOAR IMPRESIA LIBERTĂȚII!

Vrei libertate? Vrei libertate în gândire?

Uite ce ar trebuie să faci:

1. Cunoaște-L pe Dumnezeu

Dacă vrei să fii liber cu adevărat atunci ăsta e primul pas. Caută-l pe Dumnezeu, învață să ierți (atât pe tine cât și pe alții) și vezi ce vrea. Nimic nu îți va aduce o satisfacție mai mare și o încredere în tine mai mare decât faptul că știi că Dumnezeu este prietenul tău. Dacă e prietenul tău și se presupune că el e cel mai șmecher din univers atunci cine se poate pune cu tine?

Unde îl poți găsi? Citește Biblia! Nu îi lăsa pe alții să facă asta pentru tine doar pentru că se numesc preoți, părinți sau pastori. Și tu ai capacitatea și rațiunea necesară de a înțelege ce vrea să-ți zică Dumnezeu.

2. Cunoaște-ți istoria

Un popor care nu își cunoaște istoria e condamnat să o repete. Și nu mă refer la ceea ce citim în manualele școlare pentru că nu tot ce scrie acolo e adevărat. Sunt foarte multe lucruri care sunt ascunse doar pentru că acest lucru e convenabil din punct de vedere politic în momentul de față.

Vrei să știi cum stau lucrurile cu adevărat? Atunci devin-o un mic istoric și un mic investigator personal și caută să vezi ceea ce s-a întâmplat și din alte unghiuri. ADEVĂRUL S-AR PUTEA SĂ TE SURPRINDĂ!

3. Gândește pentru tine și fă lucrurile pentru că așa vrei tu

Știai că cel care îți pune o problemă în minte îți controlează de fapt gândirea. Și spun asta pentru că deși soluția e găsită de tine și ai impresia că e soluția ta, această soluție nu iese din cutia problemei de fapt. Tot ce ai făcut a fost să găsești o soluție la o problemă pe care altcineva ți-a dat-o.

De exemplu să luăm campania electorala în care unul dintre candidați ți-a pus în minte următoarea problemă: cei din afară nu pot să voteze (și nu spun că asta nu a fost o problemă reală). Noi am găsit soluția: să ieșim în stradă și să votam în număr cât mai mare. Ceea ce a fost în interesul lui Iohanis.

Poate că problema reală ar fi trebuie să fie aceea că Guvernul se împrumută prea mult de la FMI și din cauza asta sunt atât de multe taxe.

Așa că descoperă singur problemele pe care vrei să le rezolvi și vei vedea lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă.

Nu te duce la protest doar pentru că toată lumea merge ci pentru că așa vrei tu. Nu îți pune încrederea într-o idee doar pentru că e la modă ci mai întâi testează și cercetează și vezi dacă e o idee bună.

5. Descoperă-ți vocația

Vrei să fii cu adevărat liber? Atunci descoperă ceea ce vrei să faci și fă asta! Asumă-ți responsabilitatea pentru viața ta și nu mai da vina pe politicieni pentru lipsa ta de succes. Poate că sunt de vină într-o anumită măsură prin faptul că nu oferă educație de calitate mai ales în zona financiară și a antreprenoriatului (tot ce înveți la școală e cum să fii un angajat bun nu cum să-ți faci firme și să faci bani) dar până la urmă ești mare și numai tu ești de vină pentru tot ceea ce ți se întâmplă.

6. Învață cum funcționează banii

Acum câteva zile vorbeam cu un prieten despre bani și îmi spunea că în România nu poți să-ți cumperi un apartament decât dacă îți iei credit. Serios?

Eu sincer nu cred asta. Ai văzut articolul ăsta care spune că în România sunt 10.600 de milionati în euro?

Și bănuiesc că știi faptul că o criză financiară este generată tocmai de faptul că oamenii își iau prea multe credite. Și asta se întâmplă pentru că banii pentru dobândă nu există așa că trebuie înapoiați de undeva și atunci sunt înapoiați de la cei care au afaceri mai ineficiente. Și atunci se închid firmele! Așa că învață mai bine cum să oferi valoare, cum să economisești și nu cum să-ți cumperi lucruri pe bani pe care nu îi ai. Vrei să înveți cum funcționează banii? Începe cu acest videclip amuzant:

Diferența ar fi că FED-ul nostru e FMI!

Ignoranța și lipsa educației tinerilor duce până la urmă o țară în sclavie. Cam asta e tot!

Să ai o zi frumoasă! Cu prietenie, Alex!

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *