Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Cum să faci o muncă extraordinară și care sunt regulile pentru a reuși

Hei salut!

În articolul de azi vreau să vorbesc despre ce trebuie să faci pentru a avea rezultatele pe care ți le dorești, despre care sunt lucrurile care te împiedică să le obții și nu în ultimul despre care sunt regulile pe care trebuie să respecți pentru a reuși să faci o muncă extraordinară.

Și vreau să fac asta pentru că în zilele în care trăim în acest moment ești distras de foarte multe lucruri care îți consumă cea mai importantă resursă pe care o ai și mă refer aici la timpul tău.

Și deși consumi foarte mult timp făcând lucruri care crezi că sunt importante lași la o parte lucrurile care sunt cu adevărat importante și care îți aduc cele mai multe rezultate.

M-am întrebat de foarte multe ori de ce se întâmplă asta…adică de ce ne pierdem timpul pe lucruri care nu ne aduc valoare reală în viață și mi-am dat seama că asta se întâmplă din cauză că lucrurile inutile aduc cu ele anumite beneficii la fel ca celelalte lucruri valoroase. Și tocmai despre asta vreau să vorbesc mai departe…mai exact despre conceptul de orice beneficiu. 

Cu alte cuvinte vreau să spun că ne pierdem timpul foarte mult cu lucrurile neimportante pentru că acceptam orice beneficiu. De exemplu Facebook aduce cu el anumite beneficii (ești la curent cu ce fac prietenii tăi, mai dai de oameni cu care nu ai avut contact de foarte mult timp) însă aceste beneficii sunt nesemnificative dacă ar fi să iei în calcul timpul consumat.

De asemenea faptul că ești tot timpul conectat la lumea din jurul tău și primești constant mesaje care te întrerup din ceea ce faci e foarte greu să muncești constant la același nivel și să ai profunzimea necesară pentru a duce lucrurile la capăt mai ales dacă faci o muncă intelectuală.

Sunt lucruri care îți aduc beneficii însă trebuie să iei în considerare dacă merită să ai parte de aceste beneficii dacă iei în calcul timpul pierdut. Poate în felul ăsta îți poți folosi timpul mult mai eficient și să ai parte de beneficii mult mai mari.

Mai departe vreau să îți dau trei motive pentru care ar trebui să faci o muncă extraordinară. Și aceste motive sunt:

1.Munca extraordinară este valoroasă

Dacă ceea ce faci tu este de calitate îți va aduce valoare mare atât ție cât și pentru cei pe care o faci. Făcând lucrul ăsta vei avea rezultate mai bune, vei putea progresa mai ușor indiferent de domeniul în care activezi și de asemenea e foarte posibil să câștigi mai mulți bani.

Așa că nu trebuie să subestimezi niciodată valoarea unui lucru extrem de bine făcut.

2.Munca extraordinară este rară

Am observat de foarte multe ori la mine că nu sunt cu nimic mai presus decât ceilalți când vine vorba de munca pe care o fac. Cu alte cuvinte vreau să spun că fac lucruri, că îmi fac treaba, că îmi îndeplinesc sarcinile dar asta nu înseamnă că sunt greu de înlocuit. Și spun asta pentru că fac ce fac și alți oameni și sunt mulți care pot face o treabă mult mai bine decât mine.

Din acest motiv spun ca a fi extraordinar într-un domeniu e ceva extrem de rar. Și dacă reușești să faci asta adică să vei crea multă valoare atât pentru tine cât și pentru cei pentru care lucrezi sau pentru clienții tăi.

3.Munca extraordinară este semnificativă

Să faci un lucru bine fie ca vorbim aici de aici de a scrie programe de calculator, de a repara mașini sau orice altă activitate este ceva care contează.

Pentru alți oameni rezolvi înseamnă că le rezolvi o parte din problemele pe care le au, iar pentru tine însemnă că vei avea oportunitatea de a vedea rezolvatul de probleme din cu totul și cu totul alte unghiuri.

Dacă munca ta este de calitate atunci cu siguranță e și semnificativă.

Acum că am stabilit cele trei motive principale pentru care ar trebui sa faci o muncă extraordinară haide să vedem câteva din regulile pe care trebui să le respecți pentru a reuși să faci o muncă extraordinară.

1.Propune-ți să muncești concentrat

Dacă vrei să ai rezultate extraordinare atunci trebuie să începi să ai grijă la felul în care muncești. Cu alte cuvinte trebuie sa fii cu gândurile la ceea ce faci, să fii acolo implicat în munca pe care o faci fără să permiți să fii întrerupt. Dacă vei respecta regula asta munca ta va deveni extraordinară.

2. Exersează această muncă concentrată

A doua regulă pe care trebuie să o respecți dacă vrei să faci o muncă extraordinară în mod constant e aceea de a exersa munca aceea extraordinară. Degeaba ești o sigură zi concentrat la munca ta și în restul zilelor faci o muncă de calitate slabă pentru că nu te va duce nicăieri. Munca ta trebuie să fie de calitate în mod constant.

De aceea trebuie să te străduiești ca munca pe care o faci să o faci concentrat în mod constant.

3. Renunță la social media

Cred că cel mai mare dușman al muncii extraordinare este media,  în special social media. Spun asta pentru că sunt atâtea lucruri care te pot distrage de la ceea ce faci începând cu mesajele de pe Facebook, mailul, telefonul şi terminând cu o nouă melodie din top 40 care începe la radio încât este destul de greu să îți te concentrezi îndeajuns de profund pe un lucru astfel încât să faci o muncă extraordinară.

Însă dacă renunti la întreruperi îți va fi mult mai simplu să te concentrezi la ceea ce ai de făcut și munca ta va creşte foarte mult în calitate. Dacă nu poți renunța atunci îți recomand să reduci la minimum contactul cu social media și să permiți să fii întrerupt doar în anumite intervale de timp.

4. Elimină superficialitate

Dintre oamenii care nu au rezultatele pe care și le doresc cei mai mulți au rezultate proaste din cauză că felul în care muncesc este superficial. Şi superficialitatea poate fi de multe feluri în diferite domenii de activitate.

În sport poți fi superficial prin faptul că nu ai grijă la orele la care mănânci deși poate la antrenament muncești. În alt domeniu poți fi superficial prin faptul că faci doar lucrurile pe care le știi fără să încerci să progresezi, fără să încerci să înțelegi lucrurile în profunzime. Iar asta poate că nu te afectează acum dar pe termen lung sigur te va afecta.

Cam atât pentru azi! Cu prietenie, Alex!

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *