Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Cum faci ca ideile bune pe care le ai sa fie idei grozave?

Hei salut!

Sunt sigur ca ai si tu vreo cunostinta sau vreun prieten cu care ai discutat idei despre afaceri sau idei despre cum sa faci un anumit lucru si ai ajuns la un punct in care cel din fata ta nu a vrut sa-si spuna ideea de frica sa nu ii fie furata.

De fiecare data cand ajung cu cineva in situatia asta ma pufneste rasul si nu prentru ca nul il respect ca si om ci mai degraba pentru faptul ca are impresia ca cineva ii poate fura ideile si eu, daca imi spune idea pe care o are, m-as putea imbogati de pe urma idei respective.

Insa sansele sa se intample asta sunt foarte mici din mai multe motive cum ar fi:

  • poate ideea nu e chiar atat de grozava
  • poate ideea nu e chiar atat de originala
  • poate ideea e prea originala
  • nu ma ajuta cu nimic

Si oricum o idee oricat de originala sau buna ar fi pentru tine, poate pentru mine  nu prezinta nici un interes si nu are aplicabilitate.

Insa ceea ce vreau sa explic de fapt in acest articol e cum sa ai idei grozave care iti aduc rezultatele pe care ti le doresti. Pentru asta iti voi explica mai departe piramida oamenilor care au idei.

Atunci vei intelege de ce ma pufneste rasul atunci cand cineva nu vrea sa impartaseasca o „idee grozava”.

Piramida are patru trepte:

1. Toata lumea are idei

Oamenii sunt extrem de creativi si mintea noastra incearca sa gaseasca tot timpul solutii la problemele cu care ne confrutam chiar si atunci cand nu ne dam seama.

Din acest motiv toti oamenii au idei despre cum pot sa faca mai bine anumite lucruri. Insa o ideea e doar o idee. Cu alte cuvinte nu te afecteaza cu nimic.

O idee nu te face mai bun sau mai rau pentru ca nu are puterea asta decat daca actionezi si faci ceva in privinta asta.

Cei mai multi oameni au idei bune dar nu fac nimic cu ele si o idee oricat de buna ar fi daca nu actionezi ca sa o aduci la realitate nu schimba cu nimic lucrurile.  Insa de cele mai multe ori e foarte probabil sa ai o idee buna si sa uiti de ea mai ales atunci cand nu ai de gand sa faci ceva ca sa o aduci la realitate.

Asa ca urmatoarea categorie e cea a oamenilor care isi noteaza ideile.

2.Doar anumite persoane isi noteaza ideile

Cu ceva timp in urma am parcurs o carte despre comedie „The comedy Bible” in care era explicat ce trebuie sa faci pentru a avea succes ca si comediant mai ales la inceput.

Si unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci era sa ai un carnetel sau un instrument care sa fie tot timpul la tine ca sa-ti notezi orice idee geniala pe care o ai.

Adevarul e ca ideile grozave nu apar atunci cand vrei tu ci cand te astepti mai putin. Si daca vrei sa ai parte de cat mai multe idei atunci trebuie sa ti le notezi.

Azi nu cred ca e mare lucruri asta pentru ca un telefon sau un carnetel si un pix e oricand la indemana.

3. Si mai putini oameni actioneaza pe baza ideilor

Cred ca asta e cel mai important pas cand vine vorba de o idee. Si anume sa ai curajul sa tranformi ideea respectiva in realitate, sa o aduci in lume si sa cresti alaturi de ea.

Desi foarte multi oameni au idei bune ele nu vor vedea niciodata lumina zile pentru ca oamenii nu actioneaza pentru a le aduce la realitate.

Dar daca vrei sa poti spune despre o idee ca e grozava atunci eu zic sa o pui in aplicare sa vezi cum merge si iti vei da seama daca chiar e grozava sau nu.

4.Doar cativa dintre ei reusesc

O ideea grozava e una care te ajuta sa ai rezultatul pe care ti-l doresti. Si daca ai avut o idee si ai actionat pe baza ei si ai avut succes inseamna ca da…e o idee grozava.

Asa ca asta e motivul pentru care ma pufneste rasul atunci cand cineva nu vrea sa impartaseaca o idee. Persoana respectiva are doar un sfert din ceea ce ii trebuie ca sa reuseasca si probabil ca e sfertul cel mai putin important.

In final vreau sa spun doar atat: daca vrei sa ai parte de idei cu adevarat grozave atunci noteazati-le pe cele geniale si actioneaza pana le aduci la realitate.

Atunci vei putea spune ca ai avut parte de niste idei grozave in viata asta!

Cu prietenie,

Alex


 

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *