Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Ai cu adevarat intentia de a-ti urmarii visul sau doar te prefaci?

Vorbeam intr-un articol anterior despre cele patru resurse personale care iti vor aduce mai mult succes daca stii sa le folosesti cum trebuie.

Daca nu ai citit acest articol iti las un link aici: 4 RESURSE PERSONALE

Ce sunt intentiile? Sunt reale intentiile tale sau sunt doar niste dorinte?

Ce se poate spune despre un om care are intentia de a ajunge campion mondial la box dar nu are manusi de box, nu are sac de box, nu sta intr-un oras sau intr-o localitatate in care nu sunt alti boxeri si nici nu sunt antrenori. De asemenea el nici nu are banii necesari pentru a-;i cumpara toate materialele de aici si sa se mute.

Ideea e ca un astfel de om nu are o intentie de a ajunge campion modial ci este mai mult o dorinta.

El doar s-a gandit ca ce frumos ar fi sa devina campion modial dar nu a facut nici o decizie in aceasta privinta.

Daca ai citit articolul anterior poti sa-ti dai foarte usor seama ca:

INTENTIA = DECIZII + INTELECT

Daca ar fi avut cu adevarat intentia atunci s-ar fi gandit la ceea ce vrea sa faca si de asemenea ar fi luat decizia de a actiona in aceasta privinta.

Cu alte cuvinte intentia inseamna sa iei te gandesti unde vrei sa ajungi si dupa aceea sa faci pasi concreti pentru a te apropia de ceea ce vrei. Daca nu esti dispus sa iei decizia de a actiona atunci vei ramane pe loc oricat de mult ti-ai dori sa te apropii de a fi campion modial.

Nu stiu daca ai intrat si tu in contact cu ideea aceea care spune ca daca iti doresti ceva suficient de tare atunci se va indeplini. NU ESTE ADEVARAT.

In schimb daca iti doresti ceva suficient de tare si de asemenea esti dispus sa faci pasii necesari si munca necesara pentru a reusi atunci se va indeplini sau daca nu se va indeplini macar te vei apropia de ceea ce iti doresti.

E mult mai bine sa tintesti catre stele si sa cazi in noroi in timp ce incerci decat sa tintesti catre noroi si sa reusesti. Spun asta pentru ca deciziile iti dau mai multa experienta si de asemenea iti dezvolta si intuitia iar tura viitoare iti va fi mult mai usor sa o iei de la capat pentru ca deja vei stii ce sa faci mult mai bine.

Acum ca am stabilit cateva lucruri de inceput mai departe iti voi prezenta pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a avea intentii reale si nu doar dorinte.

Dupa cum spuneam INTENTIA = DECIZII + INTELECT asa ca uite ce trebuie sa faci pentru intentii reale:

1. SCOPURI CLARE

Am spus de multe ori si cred ca voi mai spune acest lucru de foarte multe ori de acum incolo ca pentru a intreprinde ceva si a reusi cu adevarat ai nevoie de scopuri clare.

Trebuie sa stii ce vrei in detaliu pentru ca altfel vei taragana lucrurile cu diferite scuze si iti va fi foarte dificil sa intreprinzi ceva daca iti lipseste claritatea. Vei considera fiecare lucru sau eveniment neprevazut ca fiind o piedica spre scopul tau.

In schimb claritatea iti va oferi solutii. Nu vei mai vedea evenimentele ca fiind niste obstacole ci iti vei pune intrebarea „CUM AS PUTEA SA TREC PESTE ASTA?” si in felul asta te vei misca mult mai repede.

2. DECIZII SI ACTIUNE

Oamenii de succes sunt cei care iau decizii si care actioneaza. Spuneam ca deciziile iti dezvolta intuitia si experienta ceea ce inseamna ca o decizie gresita este de fapt o lectie. Cine nu ia decizii si nu actioneaza in baza acelor decizii se priveaza pe sine de experienta si intuitie lucruri care pe viitor ii vor extrem de utile pentru luarea unor decizii mai clare.

In final vreau doar sa-ti spun ca atunci cand spui ca ai intentia de a face ceva trebuie sa te analizezi daca aceasta intentie este reala sa nu. Si poti face asta folosind pasii de mai sus. Asta inseamna sa stii ce vrei si de asemenea sa si actionezi, sa faci ceva in aceasta privinta.

Daca ti-a placut articolul nu uita sa-mi lasi un comentariu in care sa-ti spui parerea!

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *