Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

6 domenii în care e important să iei decizii bune încă de la început!

Hei salut!

În ziua de azi suntem bombardați de informații, idei, reclame și multe alte lucruri din media care de cele mai multe ori nu sunt neapărat bune pentru noi.

Și lucrul ăsta se întâmplă încă de când suntem copii sau adolescenți așa că nu e de mirare că avem atât de mulți tineri care nu știu ce vor de la viață, tineri care iau anumite decizii pe care le vor regreta foarte mult timp sau tineri care se sinucid pentru că au fost părăsiți de către persoana iubită.

Așa că e important ca încă de la începutul vieții de adult tinerii să aibă o bază de principii solide, să aibă încredere că vor reuși în viață, să știe că pot reuși dacă își doresc un anumit lucru și sunt dispuși să muncească pentru lucrul respectiv.

Scriu articolul acesta pentru că știu cât este de frustrant să ai 20 sau 21 de ani și să nu ai nici o idee ce vrei să faci mai departe, să crezi că dacă nu ai o prietenă ești un ciudat deși ai numai 16 ani, să crezi că dacă îți bagi banii în cluburi, alcool și țigări ești șmecher când de fapt toate aceste lucruri pot să-ți distrugă sănătatea fizică și mentală și de asemenea să te facă un ratat.

Sunt anumite domenii în care e important să ai niște principii clare iar aceste domenii le-am pus în lista de mai jos. Iată care sunt acestea:

1. Educația

Educația e un lucru important pentru că pe baza educației pe care o ai vei lua decizii care pot fi bune sau proaste pentru tine. În funcție de educația pe care o ai vei putea alege sau nu un anumit domeniu în care să lucrezi și din care să-ți câștigi pâinea. Așa că e important pentru oamenii tineri să nu ignore acest domeniu al vieții!

Sigur, azi nu se mai pune problema lipsei de informații ci mai degrabă se pune problema lipsei de concentrare pe un anumit domeniu și de asemenea lipsa unei selecții a informațiilor de calitate care chiar pot să te ajute în viață. Dar dacă tinerii ar avea un model de calitate atunci cu siguranță că vor reuși să treacă cu bine peste acest aspect al vieții lor.

2. Prietenii

Un proverb pe care probabil îl știi deja și care mi personal îmi place foarte mult e acesta: „Spune-mi cu cine ești prieten ca să-ți spun cine ești!”. Oamenii din jurul nostru au o influență foarte mare asupra noastră! Dacă ai prieteni care beau și „își cheltuie în club și banii pe care nu îi au” e foarte probabil să fi și tu ca și ei. Dacă ai prieteni de calitate care știu ce vor de la viață, care sunt educați când vine vorba de banii lor, care se pregătesc și fac pași mici pentru a deveni tot ce pot ei mai bun atunci probabil că și tu vei fi ca ei.

Așa că ai grijă ce fel de oameni lași să-ți influențeze deciziile pentru că în felul ăsta vei avea un avantaj mai mare în viață!

3. Părinții

Nu ne alegem părinții! Unii dintre ei pot fi extraordinari pe când alții poate că nu sunt extrem de grozavi și în loc să te susțină mai mult îți pun bețe în roate chiar dacă în adâncul inimii lor nu vor asta.

Dacă nu ai sau nu ai avut niște părinți extraordinari trebuie să înțelegi în primul rând că sunt și ei oameni și că atunci când vei fi un adult vei putea face ce vrei tu. Așa că pentru asta trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru viața ta indiferent de cum sunt părinții tăi pentru că numai așa vei putea izbândi în acest joc interesant care se numește viață. Dacă nu îți asumi responsabilitatea e ca și cum te-ai juca FIFA pe calculator și ai vrea ca echipa ta să câștige deși la tastatură stă altcineva.

4. Dragostea

Femeia sau bărbatul din viața ta pot să-ți afecteze foarte mult calitatea vieții în bine sau în rău. Nu pune botul la propaganda media care spune că trebuie să fii cu cineva ca să fii fericit și de asemenea care spune că după ce ești cu cineva fericirea e în altă parte.

Tot ce  au nevoie oamenii cu adevărat e iubire și nu vei găsi niciodată asta în ideile pe care le transmite media în general! Așa că uită-te bine la persoana pe care o lași să facă parte din viața ta și nu te grăbi să îi dai mai multă încredere decât e nevoie la un anumit moment!

O relație e ca o mașină puternică de mare viteză! Te poate duce departe în viață dar dacă nu știi să o conduci vei da într-un stâlp. Așa că așteaptă până treci de școala de șoferi!

5. Dependențele

Atitudinea pe care o ai față de alcool, tigări, droguri îți ca influența cu siguranță viața! Nu mă crezi? Uită-te numai la cazurile de familii distruse din cauza alcoolului, uită-te numai la cât oameni mor din cauza că merg cu mașina băuți, uită-te la oamenii care mor în fiecare an din cauza bolilor asociate cu fumatul și cu drogurile.

Ai grijă cu aceste lucruri pentru că sunt importante!

6. Încrederea în sine

Sunt multe lucruri de spus aici, poate mult mai multe decât aș putea eu să cuprind în acest articol! Însă fără încredere nu vei reuși să faci nimic.

Însă vreau să-ți spun că încrederea în sine e o abilitate ceea ce înseamnă că poate fi dezvoltată și asta se poate face în primul rând prin repetiție și perseverență. Nu știi cum să prinzi o minge? Atunci încearcă, încearcă, încearcă și când vezi că tot nu poți atunci mai încearcă încă o dată.

Încrederea în sine vine din credința că poți face un lucru indiferent de situație și numai prin repetiție și perseverență poți ajunge maestru într-un anumit domeniu.

Gândurile pe care le ai îți influențează acțiunile! Și vreau să te întreb oare ce trece acum prin mintea ta? Îți spui că nu ești destul de bun, îți spui că nu ești destul de mare, de puternic sau deștept? Așa este dacă lași mintea ta să spună ce vrea despre tine.

Ideea e că sunt destui oameni care îți spun că nu ești bun așa că de ce să faci și tu asta? Dacă tu nu crezi în tine atunci cine să o facă în locul tau?

Dacă vrei mai multe detalii din perspectiva acestui articol atunci îți recomand o carte pe care am citit-o și care m-a ajutat foarte mult. Vezi link-ul de mai jos.

 

Asta e tot pentru azi!

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *