Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Ghidul meu pentru a da șuturi în fund vieții

Hei salut! Ce mai faci? Sper că ești bine și ca ai avut o săptămână extraordinară și de asemenea ziua de azi va fi una extraordinară.

Vreau să spun că de cele mai multe ori viața ne dă șuturi în fund și de multe ori aceste șuturi pe care ni le dă sunt destul de dureroase. Atât de dureroase încât în anumite momente simțim că nu mai putem umbla.

Și nu pot spune că este un lucru plăcut când se întâmplă asta dar ce vreau eu ca tu să ții minte e faptul că cu cât te lovește mai des și mai tare tura viitoare îți va fi mai ușor iar cu timpul vei fi tot mai antrenat și îți va fi din ce în ce mai ușor să le suporți.

E asemănător cu ceea ce se întâmplă la kick-box. Când mergi la primele antrenamente e foarte dureros. După două săptămâni e mai bine, suporți durerea dar tot e acolo și după un an sau doi nu mai simți dar…și acesta e un mare DAR…poți provoca tu însuți durere altora.

La fel e și când vine vorba de viața! Dacă o lași să-ți dea șuturi în fund și refuzi să te antrenezi atunci te va lovi tot timpul și va fi dureros. Dar dacă iei această problema în propriile tale mâini și te antrenezi vei vedea că poți câștiga. Așa că uite ce am făcut eu și ce poți face și tu pentru a da șuturi în fund vieții:

1. Am avut și mi-am tipărit în minte ideea că pot reuși

Dacă vrei să întreprinzi ceva atunci trebuie să ai credința că vei reuși. Altfel nu ai nici o șansă! Și de ce să te apuci de un lucru dacă nu crezi că vei reuși să îl aduci până la capăt. Doar nu ești nebun?

Așa că atunci când vrei să faci ceva și când vrei să întreprinzi ceva trebuie să începi cu gândul că vei reuși. Și vreau să-ți spun ceva: poți face orice dacă crezi că poți reuși. Restul sunt doar scuze!

2. M-am educat în domeniile care mă interesau și în care aveam probleme

Nu spun că sunt cel mai deștept sau sunt cel care le știe pe toate. De fapt cu cât citesc mai mult și aflu mai multe lucruri îmi dau seama de cât de puține știu. Totuși indiferent de problemele pe care le-am avut puțină cercetare și educație în domeniu respectiv m-au ajutat enorm.

Și vreau să-ți spun că problemele tale nu sunt cu mult diferite față de problemele pe care le-au avut alte persoane. Da! Poate că au alte nuanțe dar orice problemă ai avea sunt sigur că a mai fost cineva care a avut problema respectivă și a reușit să treacă peste ea.

Exemplu cel mai bun pe care pot să-l dau e cel cu timiditatea. Eram o persoană foarte timidă și retrasă și îmi era de foarte multe ori destul de greu să vorbesc cu necunoscuți și mai ales cu fetele care îmi plăceau. Așa că ce am făcut?

Am lăsat deoparte aroganța și mândria și m-am pus să citesc lucruri despre seducție după care am început să pun în aplicare ceea ce am învățat. De asemenea pentru ca să-mi fie mai ușor să mă împrietenesc cu oameni noi m-am angajat ca agent de vânzări iar acolo din obligație am învățat cu să mă bag în seamă cu succes. Și lucrurile au început să se întâmple! Așa că lasă deoparte aroganța și pune-te pe citit, vezi ce au făcut alții, experimentează și rezolvă-ți problemele. Degeaba stai să te lamentezi că oricum nu vine nimeni să-ți rezolve problemele în locul tău.

3. Am perseverat

Pe la vârsta de 19 ani eram atât de timid și de prost când vine vorba de fete încât atunci când am reușit să-mi fac o prietenă după două săptămâni m-a părăsit. E adevărat că am fost deprimat o perioadă dar după aceea mi-am dat seama că doar eu sunt de vină și că din cauza faptului  că habar nu am cum să mă descurc în situații de genul fata nu a mai suportat și a fugit (la figurat :))) mâncând pământul. Dar mi-am spus că voi face orice pentru a învăța cu să relaționez mai bine cu femeile și din încercare în încercare, din experiență și din ce am citit pot spune că nu mai am o problemă cu asta.

NU! Nu sut DON JUAN sau cel mai mare pick-up artist. Vreau doar să spun că din cauză că am fost dispus să fac aproape orice pentru a rezolva această problemă am reușit să nu mai fiu frustrat din cauza asta.

4. Am învățat din greșeli și am trecut peste

Dacă faci aceiași greșeală de mai multe ori și stai să te lamentezi de faptul că totul e împotriva ta vreau să-ți dai două palme ca să te trezești. De ce crezi că vei avea rezultate diferite dacă tu faci aceleași lucruri?

Dacă anul trecut ai participat la un concurs și ai ieșit pe locul 7 și îți propui ca anul viitor să ieși pe locul 1 dar faci același tip de antrenament și nu faci nimic în plus atunci ceea ce faci faci degeaba. Nu are nici un rost să-ți dorești un lucru foarte tare dacă nu ești dispus să faci efortul necesar (efort care trebuie să fie mult mai mare) pentru a reuși.

Sau degeaba te comporți cu femeile din nou și din nou în același mod care nu îți aduce nici un rezultat după care te plângi de faptul că femeile sunt proaste, curve și vor numai bani. Învață și treci mai departe și fă alte greșeli. Vei vedea că găleata experienței și găleata educației se vor umple și cu timpul vei putea să iei decizii din ce în ce mai bune.

5. Atunci când mi-am propus ceva am încercat să dau totul

Dacă nu ești dispus să dai tot ce e mai bun din tine atunci când faci un lucru atunci faci lucrurile degeaba. Cred că am mai spus asta: atunci când te antrenezi fi cu gândul acolo și dă tot ce ai mai bun din tine, atunci când muncești muncește pentru că pentru tine muncești, atunci când te distrezi distrează-te. Lucrurile trebuie făcute la timpul lor sau după cum spunea un prieten foarte bun…lucrurile trebuie făcute atunci când trebuie făcute. Altfel nu mai au aceeași valoare!

6. Putina nebunie și mult curaj

Pentru mine unul dintre cele mai înfricoșătoare lucruri pe care le-am făcut a fost să-mi scriu o listă de obiective după care să mă gândesc că trebuie să le fac. CHIAR TREBUIE ȘI VREAU SĂ LE FAC!

Nu știu dacă ai încercat vreodată lucrul ăsta dar când mi-am scris pe foaie atâtea lucruri care păreau imposibile primul impuls a fost să-mi spun că nu voi reuși. Dar după aceea mi-am scurtcircuitat mintea și mi-am spus: asta e ceea ce îmi doresc și asta vreau să fac așa că mă voi pune pe treabă.

Și îți trebuie mult curaj să faci asta pentru că vor fi mulți în jurul tău care se vor îndoi de tine, vor fi mulți care îți vor spune că nu mai ești puștan și că trebuie să te maturizezi, îți vor spune mulți că nu ai cum să reușești, îți vor spune că e timpul să faci ceva serios și să lași visele tale deoparte, îți vor spune că e prea târziu sau că lumea e plină de oameni care mai fac asta și că tu nu ai nici o șansă.

Și ce dacă? Sau mai bine spus: De unde știu ei asta? Au încercat sau vorbesc din frică că tu vei reuși și îi vei face de rușine? Oare ei au reușit sau nu au făcut nimic și dacă au făcut ceva au renunțat la primul obstacol?

Așa că acționează cu indiferență la ceea ce se întâmplă în jurul tău! Dacă te încurajează lasă-i să te încurajeze, dacă te descurajează lasă-i să vorbească pentru că se vor mira de ceea ce poți face atunci când vei reuși.

7. Un obiectiv sau mai multe

Un șut dur în fund de la viață e atunci când te trezești la un anumit moment că nu știi de ce ești unde ești acum și încotro te îndrepți. Nimic nu mi se pare mai derutant decât să-ți trăiești viața din inerție. Și cât crezi că vei mai trăi?

În schimb dacă vrei ca tu să-i dai șuturi în fund vieții atunci propune-ți lucrurile pe care vrei să le realizezi și nu te limita. Nu-ți propune lucruri mărunte!

Vrei să fii un sportiv bun? Atunci de ce nu cel mai bun? Vrei să fi un programator tare? Atunci de ce nu cel mai tare? Vrei să iubești? Atunci de ce să nu iubești din toată inima?

Așa că nu lasă viața să ți se întâmple ci fă-o să se întâmple. Vei fi mult mai împlinit iar atunci când vei fi pe pat înainte de moarte vei putea să fii mulțumit de tine ca ai fost curajos și nu te-ai aplecat ca un laș atunci când lucrurile au fost grele.

10. Am iertat și am trecut ușor peste cele rele pe care mi le-au făcut alții

Sunt oameni care nu mă plac. Pur și simplu! Nu le-am făcut nici un rău dar sunt supărați pe mine. Dar am ajuns să accept asta! Face parte din natura umană. Și nici despre mine nu pot să spun că sunt mai breaz. Nici mie nu îmi place de mulți! Totuși dacă cineva mă bârfește și aflu nu mă deranjează atât de tare pentru că și eu am bârfit deși încerc de cele mai multe ori să nu fac asta!

Așa că iartă și treci mai departe pentru că nu are rost să-ți consumi energia pe oameni care nu îți sunt prieteni când ai putea să-ți consumi energia respectivă pe lucruri care contează cu adevărat.

11. Am făcut haz de necaz

Un lucru tipic românesc și poate și tipic pentru mine e să fac haz de necaz. De ce fac asta? Pentru că mă ajută să mă detașez din punct de vedere emoțional de problemele pe care le am și să văd lucrurile din perspectivă și dintr-un unghi care contează cu adevărat.

Când ai simțul umorului chiar și cu tine însuți poți trece mai ușor peste probleme și tura viitoare să faci lucrurile mai bine.

12. Credință în Dumnezeu

Nu sunt perfect, nu sunt cel mai bun, nici cel mai tare și nu pot să-mi iert singur păcatele și tocmai din acest motiv am nevoie de EL.

EL e cel mai tare din parcare când parcarea era plină. Așa că dacă ai grijă ca el să fie de partea ta, cine îți poate sta împotrivă?

Din acest motiv nu ezita să Îl cauți atunci când ai probleme și nu numai atunci! Mulțumește-i și când viața merge așa cum vrei tu pentru că îți vrea binele și vrea să ai o viață trăită din plin.

Și nu vorbesc la modul religios ci doar din sinceritatea mea și din experiența mea de viață.

În final aș vrea să-mi împărtășești povestea ta sau o situație în care ai dat șuturi în fund vieții, o situație în care ai luat atitudine și ai schimbat lucrurile care trebuiau schimbate. Și nu doar pentru mine ci și pentru cei care vor citi pe viitor articolul pentru a ne încuraja unii pe alții.

Dacă simți că nu ai făcut asta niciodată atunci spune-mi cum vei face asta pe viitor! Lasă-mi povestea ta la comentarii!

Și dacă articolul de față a reușit să schimbe ceva în inima ta, dacă te-a încurajat cu ceva atunci nu ezita să te abonezi la blog. O poți face în formularul de mai jos!

Cu prietenie, Alex!

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *