Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Ce ai fost nu mai e și nu știi ceea ce vei fi…așa ca bagă mare

Dacă există ceva pe lumea asta care să mă enerveze foarte tare e cineva care se uită la trecutul tău, la cine ești și de unde vii și îți pune o etichetă care spune despre tine că nu ai mai ai nici o șansă să-ți schimbi soarta, să devii mai bun, să faci o schimbare care e benefică pentru tine, să fii mai bun în ciuda trecutului tău, în ciuda părinților pe care i-ai avut sau a mediului în care ai crescut.

Nu știu de ce…dar mă enervează. Mă enervează când cineva îmi spune că sunt slab deși eu sunt la antrenament. Mă enervează când cineva spune că e gras și că nu merge la sală pentru că e gras.

Dacă aș fi fost deja puternic atunci nu ar mai fi avut nici un rost să merg la sală nu? Dacă ai fi fost slab atunci înseamnă că nu ar mai fi trebuie să mergi la sală deci până la urma sala e pentru oamenii grași nu?

Adevărul e că…nu există limite la lucrurile extraordinare pe care le poți face. Și spun asta din proprie experiență. Chiar poți face lucruri extraordinare dacă ești perseverent și te concentrezi la ceea ce ai de făcut și bineînțeles nu uiți de Dumnezeu.

Însă mai demult eu nu știam asta. Eram o persoană destul de fatalistă și credeam că problemele pe care le am eu sunt unice și că eu sunt atât de special și că lumea e atât de mare și de dificilă încât nu voi reuși să mă descurc niciodată.

Însă…m-am descurcat. Am o prietenă super frumoasă și deșteaptă, am un job pe care îl iubesc cu niște colegi super deștepți și super amuzanți și zic eu…o duc bine.

Însă nu a fot întotdeauna așa și a trebuit să muncesc un pic pentru asta. Și ceea ce a fost cel mai greu pentru mine a fost să-mi asum responsabilitatea pentru rezultatele mele și să am tupeul să-mi urmăresc cele nebune vise.

Nu am reușit întotdeauna dar am învățat foarte multe.

A trebuit să învăț în primul rând să vorbesc cu femeile pentru că eram un personaj destul de sinistru și timid. Ca să rezolv problema asta m-am angajat ca agent de vânzări și am fost astfel obligat să învăț să vorbesc cu lumea.

A trebuit să învăț de asemenea că nu pot să o ard aiurea toată viața și că dacă vrei să faci ceva bani atunci trebuie să devii un profesionist în domeniul tău de activitate și să oferi valoare angajatorului tău și de asemenea oamenilor din jurul tău.

Și nici acum nu le știu pe toate.

Însă cea mai importantă lecție pe care am învățat-o e aceea că toată lumea are probleme. Și că pentru a scăpa de ele (mai bine zis a le rezolva pentru că nu ai cum să nu ai probleme) trebuie să te concentrezi pe soluții pe ceea ce poți face.

Dacă ajungi să despici firul în patru pentru motivele pentru care ai ajuns unde ești acum sau dacă cei din jurul tău fac asta atunci poate că e timpul să te oprești sau să îi oprești.

Nu mai contează…sunt sigur că știi de ce ești aici.

Ești gras și obosit pentru că ți-e prea lene să tragi un trening și să dai o tură de alergare prin parc deși ți-ai dori asta.

Nu ai bani pentru că îi dai pe prostii și nu te gândești deloc la a investi sau poate că pur și simplu îi arunci pe țigări.

Nu ai prietenă pentru că decât să pui mâna pe o carte sa citești câte ceva despre comunicare și după care să-ți iei niște haine faine și să testezi ceea ce ai citit e mult mai comod să spargi cu tovarăși de cartier câte o bere în fața blocului.

Însă vreau să-ți spun că toate astea nu contează. Dacă tu le știi și îți asumi responsabilitatea pentru ele și ești hotărât să faci o schimbare chiar nu mai contează.

Trebuie să te concertezi pe ceea ce poți face și cu timpul vei deveni mai puternic și vei putea face mai mult. Nimeni nu a ridicat din prima o sută de kilograme. A început cu 30 după care a ajuns la 50. A tras ceva până a ajuns la 70 și în sfârșit a ajuns la 100.

Însă a muncit și nu s-a lamentat nici o secundă atunci când a început că nu poate ridica 100 sau măcar 70 sau măcar 50. A știut ca poate deveni mai bun și că asta cere timp chiar dacă acum e un slăbănog.

În final vreau să-ți spun doar atât. Păstrează-ți o atitudine bună și pozitiviză, dacă nu chiar veselă față de viața, muncește la persoana ta și poate că nu vei observa progresul de pe o zi pe alta dar îți garantez că se va vedea de la o lună la alta.

Asta e tot pentru azi! Sper că ți-a plăcut articolul!

Cu prietenie,

Alex

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *