Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Cât de sigură este mintea ta în fața informațiilor media din ziua de azi?

Și ce poți face pentru a te proteja!

Hei salut!

În ziua de azi suntem bombardați cu emisiuni TV, filme, articole, ziare, videoclipuri și toate aceste lucruri fac doar să ne distragă atenția de la ceea ce contează cu adevărat.

Nu spun că nu mă uit niciodată la televizor sau că nu mă mai uit la câte un film online sau că nu folosesc niciodată Facebook dar nu uit niciodată că tot ceea se prezintă și toate filmele la care mă uit au un scop.

Și scopul e ca informațiile prezentate să mă facă pe mine să văd lumea într-un anume fel astfel încât cineva să poată beneficia de pe urma felului în care gândesc eu. De exemplu știrile negative au scopul să te facă să crezi că viața e nasoală și grea și că pentru a scăpa de lucrurile grele trebuie să-ți faci un credit, trebuie să iei medicamentul x, trebuie să-ți cumperi asta sau aia, trebuie să duci un stil de viața în un anume fel astfel încât cineva să profite foarte mult de pe urma stilului tău de viață.

Sunt de părere că e foarte periculos să te uiți foarte mult la televizor și să absorbi toate informațiile prezentate ca fiind reale și autentice. Îți poate aduce foarte multe dezavantaje lucrul ăsta. Poți ajunge să consumi mai mult decât produci, poți ajunge să duci un stil de viață în care alcoolul și sexul sunt pe primul loc pentru doar pentru că așa ne este prezentată distracția, poți ajunge să-ți faci credite și să-ți cumperi o închisoare doar pentru că nu ți-a spus nimeni că poți face bani și fără credite.

Televiziunea e o arma foarte puternică de manipulare în masă și din cauza asta trebuie să ai grijă la ceea ce te uiți și ceea ce faci cu informațiile pe care le primești. Totuși sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a scăpa de această manipulare care te poate ține captiv în frică. Iată care sunt acestea:

1. Pune la îndoială totul

Un lucru care mi se pare extrem de amuzant și foarte plăcut pentru mine e acela să mă contrazic cu anumiți prieteni pe care îi am asupra anumitor teme prezentate la TV. Și spun asta pentru că unii dintre ei cred chiar tot ce se prezintă fără să pună la îndoială faptul că unele lucruri sunt numai de fațadă.

Eu nu cred totul! De fapt nu cred nimic în prima fază până nu cercetez în amănunt și alte lucruri.

2. Citește și din alte surse

E interesant să vezi că anumite lucruri ne sunt prezentate doar dintr-un anumit unghi, unghi care urmărește anumite interese. Dar cred că știi asta! Și din acest motiv trebuie să cauți mai multe surse de informații și să îți tragi propriile concluzii. Numai așa vei putea avea o gândire liberă. Faptul că cineva îți spune să gândești liber nu înseamnă că în realitate ești și liber sau că ai și o gândire liberă. O imagine foarte tare pe care am gasit-o pe blogul personalitate alfa e urmatoarea si asta spune foarte multe despre manipulare:

go to work

3. Folosește-ți gândirea logică și intuiția

Multi oameni intră în belele pur și simplu pentru că nu gândesc și de asemenea nu își ascultă nici intuiția. Sunt atât de îndoctrinați să creadă anumite lucruri încât mintea lor e blocată și intuiția lor e sufocată. Un bun exemplu sunt creditele pentru orice. Unii oameni simt că nu își pot permite să plătească un credit și de asemenea dacă ar face câteva calcule simple ar ieși același lucru dar nu…ei aleg să asculte de reclama de la BRD cu „Îndeplinim vise!”. Nu trebuie să muncești pentru visele tale! Noi ți le îndeplinim imediat!

4. Fii extrem de critic  și cercetează lucrurile în amănunt

Când spun că oamenii ar trebui să fie critici nu mă refer la faptul că trebuie să fie idioți cu nasul pe sus față de oameni și să le sublinieze fiecare defect. NU! Vreau să spun că nu poți lua ca fapt fiecare informație care zboară pe internet sau la televizor chiar dacă pare adevărată. Multe lucruri pot fi de fațadă și adevărul ar putea fi cu totul și cu totul altul.

 

5. Găsește-ți un scop pe care să îl atingi și prin care să faci lumea din jurul tău mai bun

Oamenii sunt susceptibili la manipulare dacă nu știu ce vor să facă cu viața lor, dacă lasă lucrurile importante din viața lor la îndemâna altora. Așa că nu lăsa acest aspect foarte important la îndemâna altora. Ai grija de mintea ta pentru că e cea mai prețioasă resursă a ta!

6. Ocupă-ți timpul cu propriile tale gânduri nu te ocupa de problemele altora

Știi că cine îți pune problemele în minte te face să găsești soluții de care beneficiază cei care ți-ai pus problema respectivă în minte pe propria ta energie mentală. Așa că ai grijă ce probleme îi dai minții tale pentru că e pricepută în a le rezolva! Găsește-ți propriile probleme ale vieții și rezolvă-le și nu te băga în viața altora.

În ziua de azi suntem în mod constant expuși la manipulare așa că ai grijă de mintea ta, sufletul tău și de emoțiile tale.

Cu prietenie, Alex!

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *