Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

Acțiunea va genera inspirație și talent!

Hei salut!

Azi vreau să vorbesc despre acțiune, despre a face lucrurile să se întâmple, despre a te pune in miscare, despre a deveni o persoană mai bună chiar dacă ai impresia ca nu poţi, chiar dacă nu ai talent, chiar dacă nu te simți destul de în stare, chiar dacă nu eşti destul de pregătit, pentru că numai așa vei deveni mai puternic, numai așa vei învăța și vei progresa.

Cu alte cuvinte ideea e că dacă vrei să ai rezultate într-un anumit domeniu, oricare ar fi el nu trebuie să aştepti pănă îţi vine talentul sau inspiraţia. Ele vor veni doar după ce pui osul la treabă, doar după ce în mintea ta vei avea materialul necesar  ca să poţi face conexiunile care să te inspire.

Acţiunile tale consistente într-un anumit domeniu îţi vor genera inspiraţie şi talent însă talentul şi inspiraţia nu au nici o valoare reală dacă nu sunt susţinute de acţiuni.

Degeaba observi o anumită nevoie într-o anumită nişă a unei pieţe şi vii cu o idee genială care ar putea să te umple de bani dacă nu faci nimic, dacă nu acţionezi pentru a pune idea respectivă în practică nu vei face nici un ban. Vei vorbi doar cu prietenii tăi la o bere despre ce tare e ideea ta şi atât.

Eu personal nu sunt o persoană talentată la nimic. E adevărat sunt anumite lucruri care îmi place să le fac dar nu pot spune că am avut talent de când eram mic. Nu eram bun la fotbal, nu eram bun la sport, nu eram cel mai deştept, nici cel mai curajos sau mai sociabil.

Însă în ciuda acestor lucruri am reuşit să am anumite rezultate, care pentru mine sunt senzaţionale deşi poate pentru alţii nu sunt mare lucru. Şi spun că sunt senzaţionale pentru că a trebuie să muncesc din greu pentru ele.

Pentru prima mea medalie la JUDO ştiu că la îceputul anului şcolar mi-am propus că anul acela voi lua medalie şi am dat tot ce am avut mai bun din mine în mod constant şi în mod conştient.

Faptul că îţi propui un lucru şi acţionezi în mod conştient pentru al duce la capăt îţi va da mai multă inspiraţie şi mult mai mult talent decât dacă aştepţi prima dată talentul şi doar după aceea acţionezi.

Ce te faci dacă talentul sau inspiraţia nu îţi vine niciodată? Nu vei mai face nimic?

Părerea mea e că trebuie să faci lucrurile invers. Mai întâi alegi ce vrei să faci, te pui şi faci şi după aceea vei vedea că talentul şi inspiraţia nu vor înceta să apară.

O paralelă interesantă pe care vreau să o fac e aceea cu sportul. Să spunem că vrei să câştigi un concurs de lupte dar tu nici măcar nu vrei să mergi la antrenament pentru că nu ai talent şi nici inspiraţie despre cum ai putea să pui pe cineva la pământ. În felul ăsta nu vei câştiga niciodată nici un fel de concurs şi nici nu vei putea avea vreodată talent sau inspiraţie.

Cum ai putea face lucruri geniale când tu nici măcar nu eşti în stare să ţii braţele sus. Cum ai putea să duci un meci strategic genial când tu nu eşti în stare să rezişti  un minut de efort fizic intens.

Sau cum ai putea avea inspiraţie să dai o lovitură surprinzătoare când tu nici măcar nu poţi respira şi singurul lucru la care te gândeşti e că vrei ca totul să se termine odată.

În schimb dacă ai fi pregătit lucrurile ar sta cu totul şi cu totul altfel! Vei reuşi să fii talentat şi genial pentru că ai resusele şi experienţa necesare, vei reuşi pentru că eşti pregătit.

Ariticolul ăsta l-am scris pentru cei care aşteaptă talentul care nu va o să vină niciodată. Dacă vrei talent atunci trebui să mergi tu spre el.

Mai jos ţi-am pregătit o listă de paşi pe care să îi faci pentru a deveni o personă talentată într-un anumit domeniu. Paşii sunt simpli

Hotărăşte-te ce vrei să faci

Un lucru foarte puternic pentru rezultatele tale e să ştii ce vrei să faci. Şi dacă nu ştii ce vrei atunci te hotărăşti ce vrei să faci şi faci. Faptul că stai nemulţumit într-un anumit domeniu şi spui că ceea ce faci acum nu e vocaţia ta nu te ajută cu nimic. Dacă nu e vocaţia ta atunci de ce mai faci ceea ce faci? Sau dacă zici că nu e vocaţia ta ai încercat măcar să te străduieşti să oferi mai mult?

Aşa că scrie pe o foaie ce vrei să faci şi du-te şi fă lucrul respectiv până ajungi acolo unde îţi doreşti.

Pune-te pe treabă imediat

Următorul pas după ce te-ai hotărât ceea ce vrei e să te pui pe treabă imediat. Altfel vei uita de obiectivele tale şi te vei trezi că e din nou decembrie şi nu ai realizat nimic din ceea ce ţi-ai propus.

Acţiunea repetată te va apropia de ceea ce vrei dar amânarea şi asteptarea talentului te vor face o personă mai slabă în timp. Acţiunea e mama succesului!

Decide că vrei să fii printre cei mai buni

După ce ai început să te obişnuieşti cu lucrurile şi ai reuşit să înveţi să mergi în domeniul în care activezi e momentul să decizi că vrei să fii cel mai bun. Sau să decizi că vrei să fii mai bun astăzi decât erai ieri. În felul ăsta vei avea parte de mult talent şi inspiraţie!

Perseverează

Lucrurile geniale nu apar peste noapte. Talentul nu vine peste noapte. Inspiraţia nu vine peste noapte. Pentru a avea parte de rezultate extraordinare trebuie să perseverezi şi să acţionezi. De fapt trebuie să faci asta în ordine inversă!

Mai multe nu am să-ţi spun azi! Să ai o zi frumoasă!

Şi nu uita să te abonezi la newsletter dacă citeşti articolul când deja am instalat formularul de abonare. Dacă îl citeşti înainte de asta atunci asta e ! :))) Va trebui să mă ţii minte pur şi simplu fără să-ţi mai trimit eu mail!

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *