Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

7 motive pentru care nu ar trebui sa renunti niciodată

Hei salut! Ce mai faci? Sper ca ai avut o săptămână bună!

Azi e prima zi după alegeri și după părerea mea oamenii sunt împărțiți în două tabere. Cei care sunt dezamăgiți,  sătui de politicieni și de asemenea cei care își pun speranța că unul dintre cei care va ajunge președinte va aduce o schimbare în bine. TOTUȘI…

Biblia spune că „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor, care își abate inima de la Domnul! Căci este ca un nenorocit în pustiu și nu vede venind fericirea; locuiește în locurile arse ale pustiului, într-un pământ sărat și fără locuitori. ”

De ce trebuie să ne punem încrederea într-un om că are capacitatea de a face o schimbare? Până la urmă și el este doar un om și nu cred că este protejat de a face greșeli, de a fi corupt, de a minții sau de a-și urmări propriile interese. Și când îți faci așteptări că va fi ceva diferit și nu e așa e normal să fi dezamăgit și să-ți pierzi speranța că lucrurile vor fi mai bune. Și din experiență pot spune că dacă tu nu schimbi ceva în viața ta la nivel personal lucrurile nu vor fi niciodată mai bune. După cum e vorba „Dacă vrei un lucru bine făcut atunci trebuie să îl faci TU singur!”

Nu vreau să-ți pierzi speranța și nu ar trebui să renunți niciodată la dorința de a face bine și de îmbunătăți lucrurile. Și pentru asta vreau să-ți ofer următoarele 7 motive:

1. Dumnezeu vrea sa fim extraordinari

Dumnezeu vrea ca noi să fim oameni plini de viață, întregi la cap, oameni care trec peste micile răutăți, oameni care iartă, oameni care dau drumul celor asupriți, oameni care îi ajută pe alți oameni, oameni care împart pâinea cu cei care nu au.

ISAIA a scris: „Oare acesta este postul plăcut Mie: să-şi chinuiască omul sufletul o zi? Să-şi plece capul ca un pipirig şi să se culce pe sac şi cenuşă? Aceasta numeşti tu post şi zi plăcută Domnului?  Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanțurile răutății, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi şi rupe orice fel de jug;  împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.

Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte, şi slava Domnului te va însoţi. Atunci tu vei chema, şi Domnul va răspunde, vei striga, şi El va zice: „Iată-Mă!” Dacă vei îndepărta jugul din mijlocul tău, ameninţările cu degetul şi vorbele de ocară,dacă vei da mâncarea ta celui flămând, dacă vei sătura sufletul lipsit, atunci lumina ta va răsări peste întunecime, şi întunericul tău va fi ca ziua în amiaza mare!”

 

2. Totul e un test

Nimic din ce se întâmplă în lumea asta nu e la întâmplare! Sună ironic într-un fel: întâmplări care nu sunt la întâmplare dar asta e adevărul. Tot ceea ți se întâmplă în fiecare zi e o lecție care îți spune că poți face mai bine.

Totul e un test iar atunci când ai parte de teste atunci tot ce trebuie să faci e să treci peste ele cu bine, să iei cel puțin nota 5. Altfel ești condamnat să le mai dai încă o dată!

Așa că tot ceea ce se întâmplă e spre binele tău până la urmă dacă îți înveți lecțiile și ești capabil să mergi mai departe.

3. Viata poate fi buna daca in interiorul tau esti bine

Viața unui om poate fi extraordinară dacă în sinea lui e împăcat cu Dumnezeu, dacă știe că e pe drumul cel bun, dacă știe că ceea ce face în momentul de față e spre binele lui, dacă își urmărește vocația.

Așa că oprește-te puțin din activitățile pe care le faci zilnic și fă-ți ordine în minte, gândește-te la ceea ce vrei să faci și după aceea du-te și fă. Vei vedea că ai o putere extraordinară și că poți face mult mai mult decât crezi tu că ești capabil.

4. Detaliile contează

Deși acest subtitlu pare să nu aibă sens vreau să subliniez faptul că lucrurile mărunte din viața ta contează și dacă ai parte de ele ar trebui să fii mulțumitor. La ce detalii mă refer?

Păi…

  • în primul rând azi dimineață te-ai trezit și din cauza asta ai ocazia să mai trăiești încă o zi și să faci lucruri care contează pentru alți oameni și pentru tine. Deși e un detaliu faptul că mai ai încă o zi, e un detaliu important.
  • ai unde să dormi. Pentru mulți oameni acest lucru e un detaliu dar sunt mulți oameni care chiar nu au unde să doarmă peste noapte așa că ar trebui să fi mulțumitor pentru asta.
  • ai un calculator de pe care poți face o grămadă de lucruri faine
  • ai o mașină
  • ai haine frumoase
  • ești sănătos
  • și multe altele.

Sunt lucruri de care ai parte în viața de zi cu zi pentru care ar trebui să fi mulțumitor și din cauza lor poți spune că ai parte de o viață excelentă. Și dacă ai o viață excelentă oare ar trebui ca în sinea ta să fi un învins? NU! Ești un învingător!

 

5. Ești important

Poate ai impresia că nu ești important! DA! Poate că nu ești important pentru anumite persoane dar ești important pentru Dumnezeu, ești important pentru cei din familia ta, ești important pentru cei care te iau ca exemplu.

Ai impresia că nu te caută nimeni? Atunci încearcă să nu îți mai plătești vreo două luni curentul și gazul și o să vezi că vei fi căutat. :))

Ești o persoană importantă deși propaganda media încearcă să te convingă altceva, că ești doar o statistică, că ești doar o maimuță evoluată și că deja suntem prea mulți pe lumea asta așa că era mai bine dacă nu existai.

Așa că nu uita: ești important doar pentru faptul că exiști și pe lângă asta mai poți adăuga toate lucrurile de valoare pe care le poți face.

 

6. Totul sta în deciziile tale

Oamenii se simt de multe ori prinși în capcană și asta din simplul fapt că evită deciziile luate în mod clar și hotărât. Și asta se poate rezolva!

Atunci când ți se pare că viața e grea trebuie să iei o decizie! Gândește-te ce e de făcut și du-te și fă! Decide și viața ta se va simplifica și nu va mai trebuie să renunți și să ai o atitudine de învins. Nu ai destui bani? Ia o decizie! Fie îți cauți al job, fie ceri o mărire de salariu, fi îți deschizi un business. Oricare ar fi decizia ta fă-o în așa fel încât să fie clară și hotărâtă. Poate îți spui nu vrei să iei decizii din frica de a nu greși dar nu e nimic pentru că deciziile pot fi luate oricând, chiar de mai multe ori. Chiar dacă ai greșit poți învăța din asta și pe viitor poți lua decizii mai bune.

7. Pentru ca poți dar trebuie sa faci efortul necesar

Media încearcă să-ți ofere pastile rapide. Și fac asta doar pentru ca să-și vândă produsele. „Ooo…nu ești destul de sănătos așa că treci pe la farmacia noastră și cumpără-ți câteva medicamente. Nu ești destul de cool așa ca treci pe la bancă fă-ți un credit și cumpără-ți o mașină. Nu ai destulă energie așa că haide pe la noi să-ți dăm un energizant!”

Adevărul e că ai tot ce îți trebuie pentru a reuși dar trebuie să faci efortul necesar asta pentru că toate lucrurile valoroase pe care le dobândești presupun un efort. În schimb cu pastilele rapide vei reuși doar să tratezi simptomele și nu rădăcina problemei:

Simptom: nu ai bani. Soluție rapidă: îți iei un credit. Problema reală: ești needucat în privința banilor și cheltui mai mult decât câștigi. Soluția reală: te educi în privința banilor și economisești mai mult sau te educi ca să câștigi mai mult

Simptom: ești bolnav.  Soluție rapidă: iți iei niște pastile Problema reală: un stil de viața de doi lei Soluția reală: schimbarea stilului de viață într-unul mai sănătos

Simptom: ești singur  Soluție rapidă: te agăți de prima persoană întâlnită ca un disperat Problema reală: nu ai abilitățile sociale suficient de bine dezvoltate și te uiți prea mult la comediile americane cu impresia că așa trebuie procedat :)) Soluția reală: învață cum funcționează relațiile, dezvoltă-ți abilitățile sociale, transformă-te într-o persoană independentă care are un scop în viață și restul va veni de la sine


Exemplele pot continua într-un mod mult mai detaliat dacă vrei. Însă soluțiile reale la probleme presupun efort și gândire pe termen lung. Dacă te aștepți ca totul să se întâmple peste noapte fără ca tu să faci nimic atunci nu ai nici o șansă. Vei trăi la fel cu ai trăit și ieri poate chiar puțin mai rău.

Totuși nu trebuie să renunți! Spun asta pentru că omul are o capacitate foarte mare de efort, mult mai mare decât știe și poate să realizeze dar nu face efortul necesar din cauza fricii că îi va fi greu, că îl va durea sau că va eșua!

Și ce dacă doare, e greu și nu îți iese din prima! Învață din asta și treci mai departe și rezolvă-ți problemele de la rădăcină. Doar așa le vei rezolva în mod real!

Asta e tot! Nu uita să te abonezi la newsletter și de asemenea să-mi spui părerea ta într-un comentariu!

Cu prietenie, Alex!

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *