Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

5 lucruri bune care ti se pot intampla daca incepi sa lucrezi la personalitatea ta

Hei salut!

Spuneam în articolul anterior că lucrurile bune nu se întâmplă decât dacă TU faci ceva în privința lor. Trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru rezultatele pe care le ai pentru că altfel vei da vina pe altcineva pentru ceea ce nu reușești și atunci nu vei mai avea nici o putere să schimbi lucrurile în bine. Vei găsi scuze dar nu vei face nici o schimbare în bine din simplul fapt că tu nu crezi că poți face ceva și atunci nu vei mai face nimic.

Totuși dacă vrei să-ți asumi responsabilitatea pentru tine, pentru rezultatele tale, pentru ceea ce vrei să faci, pentru felul în care ești ca om  vei avea parte de multe lucruri bune.

În rândurile de mai jos îți voi spune care sunt cele mai importante cinci lucruri bune care se pot întâmpla dacă lucrezi la personalitatea ta și de asemenea dacă îți asumi responsabilitatea pentru viața ta:

1. Vei avea mult mai multă putere

Primul lucru care se va schimba din momentul în care vei începe să-ți asumi responsabilitatea pentru persoana ta e faptul că vei avea mai multă putere. De ce spun asta?

Pentru că doar TU vei fi de vină pentru tot ce merge rău în viața ta. Știu…pare înfricoșător dar…tocmai de aici vine puterea. Din moment ce numai tu ești de vină pentru lucrurile nasoale care se întâmplă înseamnă că numai TU le poți schimba. Iar când vei începe să le schimbi și vei începe să ai rezultate vei observa că ai mult mai multă putere de a trece peste greutățile vieții.

În schimb dacă nu vei face asta vei ajunge să te lamentezi tot timpul, să dai vina pe orice altceva și nu vei avea putere să schimbi nimic. Ce poți schimba dacă TU nu ești de vină?

2. Vei avea mai multă încredere în tine

Acțiunea generează rezultate iar rezultatele generează încredere. Așa că începe să lucrezi la personalitatea ta, asumă-ți responsabilitatea pentru tine și fă pași mici pentru a deveni cine vrei să devii și vei vedea cu timpul că ai puterea să faci mult mai mult decât faci în momentul de față.

Poate vrei să câștigi un concurs. Atunci antrenează-te azi puțin mai tare decât ai făcut-o până acum și vei vedea cu timpul rezultate, rezultate care îți vor da mai multă încredere în tine.

Poate vrei să înveți un lucru nou în materie de calculatoare deși nu știi foarte multe lucruri despre subiectul ăsta în momentul de față. Atunci citește o carte chiar acum, aplică ceea ce ai învățat. După aceea mai citește o carte puțin mai avansată și îți garantez că vei știi mult mai multe lucruri care îți vor da mai multă încredere în tine.

Degeaba stai și te plângi pentru că asta nu îți aduce nimic de valoare. Ce contează dacă la facultate nu au făcut nici un curs de programare? Cine te oprește să citești o carte sau să faci un curs care să-ți aducă abilități noi. Nu uita că acțiunea va genera întotdeauna încredere pe când lipsa acțiunii te va face un fricos și un plângăcios.

3. Vei avea relații de calitate

Din momentul în care vei începe să lucrezi la personalitatea ta vei observa că vei întâlni mult mai mulți oameni de calitate de la care să înveți. Spun asta pentru că vei învăța să nu îi mai invidiezi pe cei care se descurcă mai bine, îi vei aprecia și vei dori ca într-o zi să devii la fel de bun ca și ei poate chiar mai bun. De asemenea dacă ești o persoană de caracter vei putea oricând să îi tragi de mânecă și să îi întrebi cum au depășit anumite probleme și sunt sigur că te vor ajuta.

În plus prin faptul că ești un om cu o personalitate puternică și un om de caracter oamenii vor fi atrași de tine. Vor dori să fie alături de tine pentru că știu că pot avea încredere în tine, știu că se pot baza pe tine, știu că nu îi vei trăda atunci când lucrurile devin grele. Și în felul ăsta îți vei face foarte multi prieteni adevărați!

4. Vei lua decizii mai bune

E foarte greu să treci peste o anumită problemă dacă ești o persoană mai mică decât problema respectivă. Dacă vrei să devii un om care găsește soluții la problemele pe care le ai trebui să treci la alt nivel. Poate trebuie să privești lucrurile din altă perspectivă, poate trebuie să muncești mai mult, poate îți trebui mai multă experiență. Și toate astea se pot obține dacă muncești la cine ești tu ca persoană.

Locul în care te afli acum, deși poate e greu de acceptat asta, se datorează deciziilor pe care le-ai luat până în acest moment. În schimb dacă te hotărăști că vrei să devii o persoană mai bună din toate punctele de vedere vei observa că în viitor vei lua decizii mult mai bune. Și lucrul ăsta îți va aduce rezultate mai bune.

5. Vei putea să îți transformi în realitate visele

Care crezi că este secretul oamenilor de succes? Cum crezi că au reușit cei pe care îi admiri într-un anumit domeniu care pe tine te pasionează? Eu cred că la început au învățat lucrurile de bază și au acționat pe baza lucrurilor pe care le-au știut și probabil că au avut eșecuri după eșecuri până au realizat că dacă vor cu adevărat să fie printre cei cu adevărat buni trebuie să facă mai mult. Și atunci au luat decizia de a deveni cei mai buni.

Cu o personalitate puternică nimic nu îți poate sta în cale și aproape nimic nu reprezintă un obstacol. Nu ai bani? Nu e nici o problemă pentru că îi faci. Nu ai succes? Nu e nici o problemă pentru că te antrenezi mai mult și vei obține ceea ce îți dorești.

Fundația pentru succes trebuie să vină din interiorul tău și din cine ești tu ca persoană și atunci pas cu pas visele tale vor deveni realitate.

Cu prietenie, Alex

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *