Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

5 factori putin cunoscuți care pot să-ți afecteze viața

Hei salut! Mă bucur că ești din nou aici!

Bănuiala mea este aceea că vrei o schimbare, că vrei să faci ceva mai bine în viața ta căci altfel de ce  ai pierde vremea pe bloguri de dezvoltare personală căutând răspunsuri la întrebările vieții. Și vreau să-ți spun ceva. Faptul că ești aici nu e timp pierdut! Nu sunt cel care le ști pe toate dar pot să-ți spun prin ce am trecut eu și în felul ăsta să poți învăța din asta.

Așa că în articolul de azi vom discuta despre 5 lucru care pot să-ți afecteze viața în mod negativ deși aparent aceste lucruri nu sunt importante, de fapt sunt considerate ca fiind lucruri mărunte deși pot să te afecteze foarte tare. Pe mine știu sigur că m-au afectat! Iată care sunt aceste lucruri:

 

1. Lenea

Definiția dată de dicționarul explicativ al limbii române este următoarea: lene = faptul de a se complace în inactivitate; înclinația cerui căruia nu-i place, care nu dorește, nu vrea să muncească, căruia, îi place să stea fără să muncească;

Bun! Îți place să stai fără să faci nimic? Și mie îmi place câteodată dar e destul de nasol să nu faci CHIAR NIMIC, să te trezești în fiecare dimineață și să faci din nou și din nou același lucru care nu îți aduce nici un rezultat. Poate vrei să spui că situația locurilor de muncă e nasoală în ziua de azi și că e greu să-ți găsești de lucru. Și așa este, e greu dar dacă tot ce faci e să stai și să aștepți ca lucrurile să se schimbe de la sine vreau să-ți spun că vei aștepta mult și bine.

Nimeni nu o să vină la tine la ușă  să te roage să vii să muncești pentru el. Și ce dacă nu ai de muncă acum. Asta nu înseamnă că trebuie să freci menta toată ziua fără să faci nimic. Dacă nu ai de lucru atunci dă-ți singur de lucru. Poate te apuci să înveți ceva nou, care se caută. Poate te apuci să citești ceva care să te facă o persoană mai interesantă și entuziastă și în felul ăsta să-ți schimbi viața.

Recunosc! Sunt perioade în care sunt leneș și îmi vine să nu fac nimic dar vreau să-ți spun că lucrul ăsta nu îți va aduce nici un beneficiu. De fapt lenea te face sărac, plictisit și dependent de tot felul de lucruri și de tot felul de substanțe. Așa că pune-te pe treabă! Gândește-te ce vrei să faci și dă-i bătaie!

2. Lipsa exercițiilor fizice

Lipsa exercițiilor fizice merge mână în mână cu lenea. Cu cât stai mai mult cu atât vrei să stai și mai mult și în curând te vei trezi că ești gras și obosit fără nici o dorință de a mai face ceva iar lucrul ăsta îți va afecta viața în mod negativ.

De unde să ai energie să muncești dacă ești cu 50 de kilograme mai greu decât ar trebuie sau ești slab și amărât cu gândul doar la a sta în patul tău moale și confortabil după o plimbare ușoară prin parc.

Sunt multe beneficii ale sportului și nu prea mai are rost să le scriu aici pentru că e plin internetul cu ele. Dar ceea ce îmi place mie cel mai mult la sport sunt două lucruri: mă simt excelent după ce fac un antrenament și după aceea parcă vreau să mai fac o mie de lucruri și pe lângă asta iar al doilea lucru e faptul că arăt bine din punct de vedere fizic. Nu arăta ca Brat Pitt în filmul Troia dar pot spune că am mușchii fermi și am destulă forță și energie încât să fac ceea ce trebuie să fac în fiecare zi.

Nu există scuze pentru lipsa de activitate fizică asta pentru că e atât de ușor să faci sport. Poți să-ți faci un abonament la o sală și să mergi de trei ori pe săptămână sau poți să alergi în fiecare zi sau poți să mergi la înot. Sunt lucruri pe care poți să le faci dar trebuie să existe și voință.

3. Un caracter infect

Dacă problema ta cea mai mare e faptul că alții poți să fure mai mult decât poți tu și ești supărat pe treaba asta, dacă îți place să bârfești să să îi faci pe oameni să se certe, dacă te culci cu partenerul sau partenera de viață a vreunui prieten, dacă vrei să-ți atingi scopurile indiferent de mijloace, dacă îi trădezi pe cei care au avut încredere în tine, dacă ție îți pasă doar de burta ta care să fie plină fără să te gândești și la ceilalți, dacă poți să ajuți un om deși nu te costă nimic și refuzi să faci asta,  dacă ești gelos pe cei care au rezultate mai bune decât tine în loc să te bucuri de rezultatele pe care tu le ai vreau să-ți spun că ești UN MARE PROST.

Poate că o să-ți meargă o perioadă și pe termen scurt o să ai impresia că ești deasupra celorlalți dar cu timpul vei rămâne singur și nimeni nu va vrea să mai aibă de a face cu tine. Iar asta îți va afecta viața în mod negativ indiferent dacă vrei sau nu! Așa că ai grijă de ceea ce faci și lasă răutatea și prostia deoparte și vei vedea cum pe termen lung vei avea mult mai mulți prieteni și lucrurile vor deveni mai ușoare.

4. Lipsa unui scop în viața

Pentru ce te trezești în fiecare dimineață? Te-ai gândit vreodată la asta?

Dacă singurul tău scop în viață e să nu cumva să deranjezi lumea din jurul tău și să stai tot timpul în banca ta atunci te așteaptă o viață mediocră și poate că meriți asta. Vreau să-ți spun că ești unic și tu singur prin ceea ce faci poți aduce o grămadă de lucruri excelente și valoroase acestei lumi.

Ce vrei să faci cu viața ta? Dacă ar fi să mori mâine ce crezi că vor spune cei din jurul tău?

Vor spune că ți-a fost frică să faci ce gândești și să spui ce gândești sau vor spune că ești o sursă de inspirație pentru ei. Vor spune că ești un talent irosit sau că ai dat ce a fost mai bun din tine.

Așa că pune-te și fă ceea ce vrei să faci cu adevărat asta din cauză că nu e departe ziua în care vei muri!

5. Prea mult timp în fata televizorului

Prea mult timp în fața televizorului e timp pierdut degeaba. În timpul ăla poți face o grămadă de lucruri care pot să facă din tine o variantă mult mai bună a ta. Poți citi o carte care să te ajute să devii mai bun în domeniul tău, poți ieși la o bere cu cineva ca să îl cunoști mai bine, poți să mergi să faci sport.

E adevărat că e frumos și comod să te uiți la TV dar de ce să trăiești viața altora când a ta se duce de râpă pe canapea. De ce să nu ieși afară din casă și să trăiești tu în mod real ceea ce te inspiră la televizor.

Cam asta e tot ce am avut de spus! Nu uita să te abonezi la newsletter! Completează formularul de mai jos!

Cu prietenie, Alex

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *