Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

4 pași pentru a închide usile care nu duc nicăieri

Viața e plină de surprize și de foarte multe ori se întâmplă lucruri care sunt dincolo de controlul nostru. Poate ai parte de un accident, poate pierzi un om drag din viața ta, poate unele relații de prietenie se strică și atunci multe din lucrurile  care credeai că sunt bune pentru tine nu mai duc nicăieri.

Părerea mea e că nu are rost să te mai concentrezi pe drumurile care nu mai duc nicăieri și spun asta pentru că în felul ăsta îți pierzi timpul degeaba. E mult mai bine să închizi aceste drumuri și după aceea să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat. Și pentru ca să-ți fie mai ușor iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le faci:

 

1. Așteaptă-te la schimbare

Oamenii își doresc ca lucrurile să fie bune și să nu se schimbe niciodată. Preferă să stea în zona lor de confort și ar face aproape orice pentru a nu ieși de acolo. Totuși realitatea e că viața e tot timpul în schimbare și din acest motiv dacă nu te aștepți la asta, sau dacă nu te gândești că lucrurile s-ar putea să ți se întâmple și ție atunci vei fi nepregătit și aproape totul te va surprinde.

Așa că așteaptă-te la schimbare și în felul ăsta vei putea să fi destul de prevăzător încât să vezi ce se poate întâmpla și ce trebuie să faci după aceea.

2. Controleaza-ti interiorul

După cum spuneam și la începutul articolului, viața e plină de surprize și nu poți controla tot ceea ce se întâmplă. Ce poți face în schimb e să-ți controlezi atitudinea și felul în care să reacționezi la aceste lucruri. În felul ăsta vei putea face alegerile potrivite atunci când va fi nevoie și de asemenea să renunți la ceea ce nu te mai ajută.

3. Vezi care sunt noile opțiuni

Întotdeauna sunt alte lucruri de făcut. Ideea e că trebuie să îți acorzi timp să vezi ce poți face mai departe și după aceea să iei o decizie de a acționa spre aceste lucruri. Altfel te vei plafona și nu vei mai face nimic de calitate.

Oprește-te din a te mai concentra pe trecut și vezi ce poți face acum în prezent pentru a reuși să-ți construiești un viitor.

4. Cu toată viteza înainte

Pentru a reuși să închizi total ceea ce nu îți mai folosești va trebui să fii prezent atât fizic cât și mental pe ceea ce ai de făcut în momentul de față. Va trebuie să duci lucrurile la următorul nivel, apoi la următorul și următorul. Va trebui să perseverezi pe drumul nou pe care l-ai ales pentru că drumul acesta nu l-ai mai parcurs și se poate spune despre tine că ești începător. Va trebuie să rezolvi noi probleme și să treci peste noi provocări. ȘI LUCRUL ĂSTA TE VA AJUTA SĂ DEVII O NOUĂ PERSOANĂ ȘI SĂ ÎNCHIZI TOATE UȘILE ANTERIOARE UȘI CARE NU TE DUCEAU NICĂIERI.

Viața e în continuă schimbare, lumea e în continuă schimbare și dacă te concentrezi pe ce a fost nu vei reuși să ai succes. Reușita e pentru cei care se adaptează prezentului și nu rămân agățați de trecut.

Cu prietenie, Alex!


 

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *