Life Academy

Dezvoltare Personala, Stil de viata, Entuziasm

21 cărți pe care trebuie să le citești dacă vrei mai mult de la tine

Hei salut! Nu am mai scris de ceva timp..cred ca înainte de sărbători a fost ultimul articol pe  care l-am postat. Anul acesta mă voi strădui să scriu mai des și mai bine!

Înainte de a trece mai departe vreau să-ți urez un călduros „La Mulți Ani!” și multă dorință de muncă pentru a-ți îndeplini toate obiectivele pe care ți le-ai propus. Adică…ți-ai propus lucruri de făcut nu? :))) În fine!

Chiar dacă ți-ai propus sau nu ți-ai propus anumite lucruri pe care vrei să le faci în acest an vreau să-ți spun că articolul de față este pentru tine mai ales dacă te interesează conceptul de dezvoltare personală sau dacă vrei pur și simplu ca anul acesta să devii o persoană mai bună. Spun asta pentru că ți-am pregătit o listă de cărți pe care le-am citit și pe care pe mine m-au ajutat enorm din punctul de vedere al personalității mele și al felului în care privesc lucrurile în momentul de față.

Toate cărțile pe care ți le prezint aici sunt citite de mine. Unele dintre ele sunt în engleză dar sunt sigur că te vei descurca cu ele. De asemenea le-am împărțit pe diferite categorii și anume pe dezvoltare personală, seducție, bani și nu în ultimul rând sănătate.

Dezvoltare personală

Aici am trecut o serie de cărți care pe mine m-au ajutat să văd lucrurile diferit, să-mi asum responsabilitatea pentru rezultatele mele și de asemenea să-mi dea un șut în fund când am avut nevoie de el. Unele din ele pot intra și la celelalte categorii dar le-am trecut în categoria de aici pentru că pe mine m-au ajutat din acest punct de vedere. Iată care sunt acestea:

1. Personalitate alfa – Descoperă comoara ascunsă din tine – Pera Novacovici

Este prima carte bună de dezvoltare personală pe care am citit-o! Vorbește despre vocație, despre importanța scopului în viață, despre cât de important e să faci sport și despre multe altele. E ușor de citit iar Pera reușește să-ți mențină interesul până la sfârșit prin faptul că îți povestește lucruri din viața lui personală și de asemenea despre cum a reușit să treacă peste probleme. Cartea te motivează, te încurajează, te ceartă în anumite momente dar la sfârșit nu vei rămâne același om pentru că la fiecare capitol vei descoperi un pas pentru a deveni  persoana care vrei să devii.

2. Trăiește Autentic – Descoperă secretul fericirii – Andreea Săvulescu

O carte frumoasă și ușor de citit scrisă de Andreea Săvulescu de pe blogul Arta Educației. Cartea vorbește despre faptul că pentru a reuși să fii fericit în viață trebuie să începi cu tine, mai exact să devii o persoană autentică și să descoperi cine ești cu adevărat. După ce ai făcut asta poți începe să muncești la tine și la ceea ce vrei să obții de la viață.

Ce mi-a plăcut în mod deosebit la carte e felul în care autoarea pune accent pe frica de eșec și pe frica de a acționa și faptul că îți oferă o perspectivă diferită pentru a trece peste limitările puse de frică. O carte care merită citită!

3. Jurnalul lui Abel – Daniel Zarnescu

Jurnalul lui Abel e una dintre cărțile mele preferate și spun asta pentru că revin asupra ei cel puțin de două sau de trei ori pe an. E o carte scrisă sub forma unui jurnal și îți prezintă viața autorului în plină dezvoltare. Vorbește despre femei, relații, aventură, bani și afaceri. Oferă soluții rapide și clare când vine vorba de a trata cu femeile din viața ta pentru a nu pierde timpul aiurea cu cele care nu merită sau nu sunt potrivite pentru tine. E grozavă și vei învăța o grămadă de lucruri faine!

4. Calea bărbatului superior – David Deida

O carte pentru bărbați dar care e potrivită și pentru femei. Spun asta pentru că ce am înțeles eu din ea sau mai bine zis esența ei e asumarea responsabilității vieții tale. Pe scurt cartea îți transmite faptul că dacă vrei ca lucrurile să fie bune atunci când vine vorba de viața ta, relațiile pe care le ai, banii tăi atunci Tu trebuie să fi cel care le face. Merită citită!

5.  Talentul nu e suficient – John Maxwell

O carte simplă, ușor de citit și frumoasă! Nu pot spune că e extrem de motivațională în sensul că după ce ai terminat-o ești entuziasmat ca și cum ai fi aflat un mare secret al dezvoltării personale. Ce mi-a plăcut la ea și probabil că și ție o să-ți placă e faptul că îți transmite ideea că pentru a reuși trebuie să muncești, să ai încredere că vei reuși, să pui pasiune în ceea ce faci! În mare îți transmite ideea că talentul e 1% inspirație și 99% transpirație sub forma unor povești despre diferiți oameni.

6. Shut Up, Stop Whining and Get a Life – Larry Winget

Cartea asta am citit-o în engleză dar e editată și în română dacă vrei să o citești și sunt sigur că nu e foarte greu de găsit. Ce mi-a plăcut la ea e faptul că e ca un șut în fund pentru cei care se plâng de faptul că viața e grea, pentru cei care nu-și asumă responsabilitatea pentru viața lor, pentru cei care își înșeală partenerii de viață, pentru cei care cheltuie prea mulți bani aiurea și nu în ultimul rând pentru cei care sunt proști și realizează asta dar care vor o schimbare. E o carte faină pentru că spune lucrurilor pe nume și dacă accepți cu sinceritate ce scrie acolo vei progresa foarte mult!

7. 100 de personalități care au definit piața – Kenneth Fisher

O carte care vorbește despre oameni care au avut succes pe piața financiară din America. Am trecut-o la secțiunea de dezvoltare personală pentru simplu fapt că vorbește despre oameni, despre caracterul lor, despre atitudinea lor și despre ce au făcut ei pentru a reuși. E o carte interesantă, amuzantă care te va face să te simți bine și din care vei avea foarte multe de învățat!

Seducție

Acum vom trece la câteva cărți despre seducție. Cele pe care le-am citit sunt următoarele.

8. Arta seducției – Cum să ai succes succes cu femeile și cu tine însuți – Pera Novacovici

După părerea mea e cea mai bună carte despre seducție scrisă în limba română. Are două părți! Prima parte vorbește despre faptul că pentru a avea succes cu femeile prima dată trebuie să ai grijă de tine, să muncești la persoana ta după care poți trece mult mai ușor la celalalt domeniu al vieții și anume iubirea. A două parte prezintă diferite exerciții și lucruri pe care să le faci pentru a reuși să ai lângă tine fata care îți place. O carte foarte interesantă care trebuie citită!

9. Double Your Dating – David Deangelo

Ce mi-a plăcut foarte mult la această carte e faptul că se concentrează mai puțin pe tehnici și tactici de seducție și mai mult pe a deveni o persoană care reușește să atragă în mod natural femeile. Ideea principală din carte e aceea că prima dată muncești la persoana ta, la dezvoltarea personalității tale și a stilului de viață pe care ți-l dorești și după aceea relațiile vor veni de la sine.

10. The Game – Neil Strauss

O carte foarte tare! E editată și în limba română! Cartea vorbește despre drumul parcurs de către autor de la o viață în care era extrem de frustrat în privința femeilor la o viață în care descoperă cum trebuie să trateze cu ele. E mai mult o carte care spune o poveste decât una care să te învețe ceva însă aventura prin care trece eroul cărții e una plină de lecții utile pentru orice bărbat.

11. Rules of The Game – Neil Strauss

O carte interesantă din cauza faptului că e una interactivă. Mai exact cartea e scrisă sub forma unui joc în care cititorul, pentru a câștiga trebuie să reușească să obțină o întâlnire cu o fată. De asemenea pe parcursul a 30 de zile cititorul primește pe parcursul cărții diferite misiuni și lucruri de făcut în lumea reală lucruri care îl transformă într-o persoană cu o mai mare încredere în sine și de asemenea într-o persoană mai sociabilă.

12. The Mystery Method – Mystery

Cea mai tehnică carte despre seducție! Împarte procesul seducției în pași bine definiți și clar delimitați pe care dacă îi parcurgi nu ai cum să nu obții o întâlnire. Autorul spune că pașii din carte trebuie exersați pentru a reuși. E interesantă și merită citită!

Bani

13. Tată bogat, tată sărac – Robert Kiyosaki

O carte super interesantă despre bani care spune că pentru a reuși să devii un om de succes din punct de vedere financiar trebuie să începi cu educația financiară și de asemenea să începi să devii un om de afaceri sau un investitor din cauza că astea sunt singurele meserii care pot să-ți aducă independența financiară. O carte interesantă care după părerea mea ar trebui să fie citită de către toată lumea!

14. Conspirația celor bogați – Robert Kiyosaki

La fel o carte despre bani care explică motivul pentru care în ziua de azi e criză financiară. De asemenea cartea asta a reprezentat pentru mine un impuls pentru a studia și mai mult banii. Din ea vei afla motivele pentru care în ziua de azi bogații devin din ce în ce mai bogați, iar săracii din ce în ce mai săraci.

15. Unfair Advantage – Robert Kiyosaky

E ultima carte pe care am citit-o de la Robert Kiosaky și subliniază din nou importanța educației financiare, motivele pentru care cei care muncesc pentru bani nu vor reuși niciodată să fie bogați și de asemenea de ce e important ca oamenii să se concentreze pe lucruri care le aduc bani în buzunar și nu pe lucruri care le scot banii din buzunar.

16. Ieși din labirint – Luca Dezmir

O carte autohtonă despre bani! Vei afla câteva lucruri pentru optimizarea finanțelor personale, vei afla ce înseamnă energia financiară pentru succes, vei afla despre importanța construirii unor sisteme care să te ajute să devii independent din punct de vedere financiar. O carte foarte tare după părerea mea care își merită banii! Mai multe te las pe tine să descoperi!

17. Sfârșitul banilor și viitorul civilizației – T.H. Greco Jr.

O carte extrem de interesantă și asta pentru că explică în detaliu și foarte tehnic felul în care funcționează banii în ziua de azi. De asemenea explică și motivele pentru care băncile trebuie să de-a credite cât mai multe pentru ca economia să poată funcționa în continuare. E o carte excelentă care îți va deschide ochii în privința banilor. O găsești și în limba româna! Ce e interesant și fascinant la această carte e faptul că îți prezintă și posibile soluții cu bani alternativi în cazul în care banii pe care îi folosim în momentul de față nu ar mai avea nici o valoare.

18. The Milionaire Next Door – Thomas Stanley și Wiliam Danko

Cartea reprezintă un studiu făcut pe mai mulți milionari americani care arată felul în care trăiesc acești oameni. Vorbește despre ce muncesc oamenii respectivi, ce cumpără, cum își cheltuie banii și nu în ultimul rând cum își bugetează acești bani. E o carte excelentă de finanțe personale din care sunt foarte multe lucruri de învățat.

19. Transformare financiară totală – Dave Ramsey

Din nou o carte de finanțe personale! Ce mi-a plăcut la ea e faptul că e plină de povești ale oamenilor care au folosit metodele descrise în carte și care au reușit să scape de problemele financiare. Cartea vorbește despre faptul că mai întâi trebuie să ne plătim datoriile, după aceea să ne construim un fond de urgențe și de asemenea să avem un buget pentru cheltuieli. Ce am scris e puțin așa că dacă ai probleme financiare și vrei să scapi de ele această carte e pentru tine.

20. The World is Flat – Thomas L. Friedman

O carte despre globalizare și despre cât de mică e lumea datorită internetului. Dacă vrei să te apuci de business atunci această carte e lectură obligatorie!

Scopul nostru pe pământ

21 Biblia – Dumnezeu

Dacă vrei să îl cunoști pe Dumnezeu citește Biblia! E singurul loc de unde vei putea să înțelegi cu adevărat ce vrea El. Nu ai nevoie de meditații, horoscop, noroc, numerologie, vrăjitorii sau ghicitoare. De fapt El urăște toate astea! Așa ca citește Biblia!

Sper că ți-a plăcut articolul și l-ai găsit util! Nu uita să te abonezi la newsletter și dacă ai întrebări nu ezita să-mi lași un comentariu!

Cu prietenie, Alex

Ti-a placut acest articol?

Lasa-ti adresa de email in formularul de mai jos si fii la curent cu ultimele articole, materiale, carti si alte oportunitati. În plus vei face parte dintr-o comunitate de oameni frumoși și interesanți, oameni care vor sa devină mai buni în tot ceea ce fac, oameni care vor să trăiască la întregul lor potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *